​"Liverpool var ostoppbara"

Bild till nyheten ​"Liverpool var ostoppbara"
Liverpool hyllas i engelsk press efter att genom en 2-0-seger mot Atletico Madrid ha säkrat avancemang till åttondelsfinal i Champions League med två omgångar kvar att spela.
Neil Jones, Goal:

"Så mycket för snacket om dödens grupp, eller hur?"

"Tänk att det fanns vissa som fick panik när lottningen genomfördes i augusti och Liverpool lottades in med Atletico, AC Milan och Porto. Rädslan var att avancemang skulle bli svårlöst."

"'Det var inte lottningen vi själva hade valt,' erkände Klopp. Men hans lag gjorde jobbet enkelt i slutändan."

"Visst, de behövde hämta upp ett underläge mot Milan i första matchen och de fick kriga i Madrid, men det här har varit en kraftdemonstration från Liverpools sida. Fyra matcher, fyra segrar, 13 gjorda mål, tack och god natt."

"Skador fortsätter att vara Klopps största problem, det är det som riskerar stoppa dem från titlar denna säsong. De kommande sex till åtta veckorna måste hanteras med varsamhet."

"Att Roberto Firmino tvingades kliva av i den andra halvleken var ett hårt slag. Brasilianaren hade kommit in i halvtid när han ersatte Mané, men kunde bara spela 33 minuter innan han gick av. Firmino gick direkt ned i spelartunneln och bör åtminstone vara osäker för spel till söndagens Premier League-match mot West Ham."

Ian Ladyman, Daily Mail:

"Jürgen Klopps Champions League-mästare från 2019 verkar den här säsongen ha en inställning och lyster som man känner igen från deras sida i klubbens favoritturnering. En fjärde seger i följd säkrar avancemang med två matcher kvar att spela och det var en övertygande seger där Diogo Jota och Mané sköt laget till en tidig ledning på ett högljutt Anfield."

"Det var förvånande att det inte blev fler mål. Liverpool var inte kliniska nog och Atletico har en otrolig målvakt i form av Jan Oblak från Slovenien. Liverpools bollinnehav och chansskapande, både före och efter det röda kortet, gjorde att fler mål såg ut att vara oundvikligt."

"Inte för att de kommer att bry sig om det. Liverpool är klara för slutspel som gruppvinnare och det säger ganska mycket med tanke på att lag som Milan och Porto toppar sina respektive inhemska ligor."

Jason Burt, Telegraph:

"Även när Liverpool ställs mot lägsta möjliga nivå av sportslighet, en svartkonst som Atletico Madrid har bemästrat under åren, är de ostoppbara."

"Det här var en typ av dominant prestation som kommer få resten av Europa att rikta blickarna mot Liverpool som enkelt tog sig vidare till åttondelsfinal med två matcher kvar att spela. Det fanns aldrig någon oro över att det inte skulle hända."

"Det är en imponerande bedrift i en grupp som utöver de spanska mästarna innehåller AC Milan och Porto. Det här var ännu en match utan förlust för Jürgen Klopps lag som nu har tangerat klubbrekordet på 25 raka matcher utan förlust, ett rekord som sattes under Bob Paisley 1982."

Ben Husband, Mirror:

"Om det finns en spelare som är bättre på att slå inlägg inom den europeiska fotbollen än Trent Alexander-Arnold så måste han åtminstone ta plats på topp tre-listan."

"Den engelska ytterbacken måste vara en anfallares dröm. Passningen till det första målet var i princip som ett mål i sig då Jota lämnades med en simpel uppgift."

"Hans andra assist, till Mané, var lika precis. Det var en insats i den första halvleken som verkligen gav vatten på kvarnen för de som anser honom vara världens bästa högerback."

"Atleticos Kieran Trippier var före Liverpoolstjärnan i rangordningen inför sommarens EM, men med ett VM om 12 månader så måste den ordningen ändras."

Karl Matchett, Independent:

"Fabinhos frånvaro var en stor bidragande faktor till att the Reds släppte in två mål mot Brighton, men den gjorde sig också påmind i ett tidigt skede i matchen mot Man United när hemmalaget skapade en del chanser."

"Att spelaren med nummer 3 på ryggen var tillbaka mot spanjorerna märktes direkt när han sänkte Rodrigo de Paul och lät honom veta att det inte rådde några diskussioner om vem som ägde det där mittfältet, direkt därefter gick han in i en ny tackling, rensade bollen och stoppade en kontring."

"Båda aktionerna visar något som krävs i toppfotbollen och Liverpool har inga riktigt bra alternativ till honom när han är borta."

"Det var inte så att Fabinho enbart bidrog med de aspekterna av spelet, hans passningsspel hjälpte laget och hans organiserade defensiva spel blev tydlig så fort någon lagkamrat tappade bollen."

Källa: Thisisanfield.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer