​– Hatade att behöva göra bytet

Bild till nyheten ​– Hatade att behöva göra bytet
Jürgen Klopp förklarade bland annat hur han tänkte kring bytet av Sadio Mané i paus och vad han tyckte om lagets insats när han mötte pressen efter segern mot Atletico Madrid.

Diogo Jota och Sadio Mané såg med varsina mål i den första halvleken till att skjuta hem segern för Liverpool i hemmamatchen mot Atletico Madrid, en seger som innebär säkrad gruppseger för de röda.

Detta sa Jürgen Klopp på sin presskonferens efter matchen:

Om resultatet och gruppsegern:

– Om Bobby Firmino inte hade gått av med en hamstringskada hade det känts mycket bättre. Men bortsett från det så var det en bra insats i vad som varit ett fantastiskt gruppspel så här långt. Jag hade inte förväntat mig detta när jag såg lottningen, det hade nog ingen gjort. Att vi gjort det vi gjort är ganska speciellt.

– Vi gjorde ett bra jobb ikväll och vi vet att det återstår två matcher, vi ska ge allt för att vinna de matcherna också.

Om det röda kortet för Felipe:

– Jag såg inte direkt att det var rött, för mig var det gult, men när jag såg det igen så ser man att foten träffar högt på hälsenan, det är upp till domaren. Enligt regelboken tror jag att det är rött kort. Vill jag att det andra laget ska spela med tio man? Nej, inte alls. Jag tycker att vi var det bättre laget 11 mot 11, men med tanke på vårt tuffa spelschema var det sedan viktigt att vi kontrollerade matchen.

– Vi gjorde ett mål, ett mycket vackert mål, därefter och skapade många chanser. Det bortdömda målet, det var ett fantastiskt mål, vilken passning av Joel Matip, men tyvärr dömdes det bort för en minimal offside. Sedan tror jag Kostas slog minst två inlägg som vi kunde, borde, ha utnyttjat bättre. Vi hade en chans efter en dribblingsräd av Salah. Jag tycker inte att matchen förändrades så mycket, men det är klart att det blir annorlunda.

Om Trent Alexander-Arnold:

– Han är en duktig spelare, det är uppenbart, han har en imponerande högerfot och bra spelförståelse. När han är i toppform är han helt otrolig, så är det. Han skapade det första målet efter att ha samspelat med Hendo och Mo vilket gav honom yta att slå in inlägget.

– Vid det andra målet visade Sadio sina kvaliteter när han tog sig förbi försvararna, passade till Hendo och sedan löpte i djupet. Sedan var Trents inlägg riktigt bra, men om det inte finns någon i straffområdet ser det inte bra ut, det var en bra kombination.

Om bytet av Sadio Mané:

– Jag tror nog alla på arenan förväntade sig att jag skulle göra det. Jag kände att det var rätt och alla journalister förväntade sig att jag skulle göra det, jag tyckte att det var rätt sak att göra. Jag hatade det mer än ni kan föreställa er eftersom Sadio spelade fantastiskt bra.

– Jag var inte orolig över att Sadio inte skulle kunna hantera sina känslor, han var lugn. Men saken är den att det kan komma en höjdboll, det blir en nickduell och plötslig ligger en spelare i gräset. Vi alla kunde se vad några av Madrid-spelarna gjorde, de rullade runt på marken mer och mer för att försöka utjämna antalet spelare på planen. Jag gillade det inte (bytet), men det var rätt sak att göra.

Om att inte skaka hand med Simeone:

– Jag har inga problem med det. Jag vet att Diego inte gillar sådana saker och jag är inte den största handskakaren i världen och vill inte störa människor genom att skaka hand. Han gillar det inte, så jag gick inte fram till honom, men det ändrar inte det faktum att jag känner respekt för det arbete han gör.

Om bytet av Ox var en försiktighetsåtgärd:

– Ja, det var det, sedan är Taki inne i en bra period, som alla kunde se när han kom in. Oxlade har spelat en del matcher nu, så vi ville inte pusha honom igen hela matchen. Vi har en ny match på söndag, vi behöver alla spelare. Allt är lugnt med honom.

Om hur de ska ta sig an de avslutande två matcherna:

– Vilket lag vi ställer upp med beror på hur läget är inför matcherna. Hur det såg ut i matchen före och vilka vi möter efteråt. Så är det alltid. Vi gjorde fem förändringar ikväll eftersom att vi inte ansåg Madrid-matchen som viktigare än West Ham-matchen, till exempel. Man måste göra förändringar även om spelarna inte alltid gillar det.

– Inför Porto-matchen är det endast en skillnad och det är att vi redan har säkrat avancemang. Allt annat är detsamma. Det är en Champions League-match på hemmaplan, sedan är det match på San Siro, jag har aldrig spelat där tidigare så jag ser verkligen fram emot det.

– Vi ska möta Porto på hemmaplan och kommer att spela riktig fotboll. Kan ni tänka er om vi skulle möta Porto på hemmaplan, publiken har rest från världen över för att se matchen, och så serverar vi, jag vet inte, en halvfärdig rätt. Så kommer det inte att vara. Vi vill vinna fotbollsmatcher. Ibland kan man kvalificera sig för någonting, ibland inte, men det är fortfarande samma sak - man spelar en match, man spelar för att vinna och måste visa det.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer