– Vi behöver vår tolfte spelare

Bild till nyheten – Vi behöver vår tolfte spelare
Jordan Henderson ser kvällens match som en chans att studsa tillbaka efter poängtappet mot Brighton och han tror att Anfieldpubliken blir en viktig bidragande faktor till att möjliggöra detta.

Liverpool besegrade Atletico Madrid med 3-2 i förra omgången, men den segern betyder ingenting inför kvällens fight, det menar Jordan Henderson.

"Att vi vann på Estadio Metropolitano senast hjälper oss inte här, men informationen vi kunde ta med oss från den matchen kommer vi behöva använda om vi ska få med oss ytterligare ett positivt resultat," skriver lagkaptenen i matchprogrammet.

"Det är inte bara den matchen heller. Vi måste lära oss av det som hände mot Brighton i lördags när vi tappade en ledning på ett sätt som gjorde alla spelare besvikna."

"Jag vet att managern har pratat mycket om det och det var med all rätt som han var kritisk mot delar av vår prestation, men det är helt klart positivt att vi har en ny match så här tätt inpå."

"Vi har nu möjligheten att studsa tillbaka på rätt sätt och för att göra det måste vi bli ett lag som är svårare att bryta ned, vi alla måste ta ansvar för att vinna tillbaka bollen."

"Det låter lättare än vad det faktiskt är, tro mig, men som lag har vi gång efter annan visat att det är en av våra stora styrkor, så det är inte som att det är någonting den här gruppen inte kan uppnå."

"Vi kan samtidigt inte fastna allt för länge vid det negativa, vi har haft en positiv start på säsongen."

"Vi står nu inför en utmaning som egentligen uppstår under alla säsonger och är det någonting den här truppen har visat under åren är det att vi är mer än kapabla till att hitta lösningar på de problem vi ställs inför. Nu måste vi göra det igen."

"En del av den processen involverar våra supportrar - så är det alltid. Jag kommer aldrig någonsin ta ert stöd för givet och jag ser mig själv som mycket lyckligt lottad som får chansen att spela för en klubb där supportrarna spelar en sådan viktig roll."

"Anledningen till att 'den tolfte spelaren' inte är en kliché i vår klubb är för att det är sant. Jag vet att jag är färgad, men jag skulle argumentera för att det inte finns någon klubb det stämmer bättre för än just Liverpool."

"Vi kommer behöva den tolfte spelaren ikväll. Vi kommer behöva ett Anfield som skapar minst lika skrämmande stämning som den vi upplevde i Madrid."

"Ansvaret att leverera ligger alltid på spelarna på planen, men det råder inga tvivel om att våra supportrar kan hjälpa oss. Om någon behöver ett bevis på det kan jag mycket enkelt ta fram en lista med matcher där det har hänt."

"Kvällar som denna handlar alltid om vad vi kan uppnå tillsammans. Förhoppningsvis kan vi återigen visa att vår gemenskap är vår största styrka."

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer