– Måste jobba hårdare än Atletico

Bild till nyheten – Måste jobba hårdare än Atletico
Jürgen Klopp understryker vikten av rätt inställning när Liverpool tar sig an Diego Simeones Atletico Madrid.

Liverpool kan säkra avancemang till åttondelsfinal i Champions League ikväll, men då krävs seger mot Atletico Madrid. Så här skriver Jürgen Klopp i matchprogrammet inför matchen:

"De är spanska mästare och när jag ser deras kvaliteter, från offensiven till defensiven, så förväntar jag mig att de tar hem titeln igen, de är också med rätta en av favoriterna till att vinna turneringen vi ska spela i ikväll," skriver tysken.

"De är ett högklassigt lag, en av världens mest kraftfulla klubbar och de presterar kontinuerligt. De har vår fulla respekt."

"Den respekten innebär dock inte att vi sänker våra egna förväntningar. Under de matcher vi har spelat mot dem under åren tycker jag att vi alltid har visat våra egna kvaliteter, även i den förra matchen i Madrid."

"När man förbereder sig på att möta dem vet man att man måste vinna kampen först. Man måste vara beredd att kriga. Om man inte vinner kampen har man ingen chans att vinna matchen."

"Men vi har alltid visat att vi kan göra båda sakerna. Vi är motståndskraftiga. Vi kan inte bli nedsprungna när vi är på rätt humör. Dessa spelare är väldigt ofta på rätt humör, vilket jag älskar."

"Förra gången vi möttes här på Anfield löste Atletico avancemanget, men vår prestation var fantastisk. Jag har inga problem med att säga att det var en av mina favoritprestationer i en europeisk match på hemmaplan och då har vi varit lyckligt lottade nog att få vara med om några riktigt bra sådana."

"Vi vet att de kommer att vara hungriga och beslutsamma. Så vi måste inte bara matcha det, vi måste ta det ett steg till. Vi vet att de kommer spela smart och hänsynslöst. Vi måste hantera det. Vi vet att de kommer att ge allt från första till sista signal. Vi måste jobba ännu hårdare än dem.

"Även om detta är en av de svåraste matcherna att förbereda sig inför så ser jag fram emot den. Det är fantastiskt för oss att få den här chansen. Spelarna känner exakt likadant."

"Avslutningsvis, även om jag inte gillar att blicka tillbaka på saker, så är det svårt att inte tänka på hur det såg ut när den här matchen spelas senast på Anfield. Jag nämnde tidigare hur mycket jag älskade vår prestation. Det gäller även supportrarna. Stämningen på arenan var elektrisk. Alla LFC-supportrar var på tå."

"Men den matchen spelades med en känsla av osäkerhet och ångest över vad som höll på att hända i det här landet och världen över. Jag hade en känsla av att det skulle bli den sista matchen vi skulle spela på ett tag, men jag hade verkligen inte kunnat gissa att vi skulle behöva vänta 18 månader på fullsatta läktare igen."

"Ikväll är vårt hem fullsatt igen, precis som den kvällen. Det gör mig väldigt taggad på matchen. Jag vet vilken känsla man får när den här platsen är taggat till tusen, det är en upplevelse man aldrig kan få för mycket av."

"Anfield på en Europakväll är ett hälsosamt beroende. Låt oss ge allt vi har och finna glädjen i stunden."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer