​Kalla fakta inför Atletico

Bild till nyheten ​Kalla fakta inför Atletico
Liverpool kan mot Atletico Madrid tangera ett klubbrekord som sattes under Bob Paisleys ledning 1982. Dessutom gör Jürgen Klopp sin 50:e Champions League-match som tränare för klubben.

Liverpool och Atletico Madrid drabbar samman på Anfield ikväll i den fjärde gruppspelsomgången i Champions League. Inför matchen har Thisisanfield.com sammanställt intressant statistik att ta med sig till avspark.

# Liverpool är obesegrade i sina 24 senaste matcher med ett facit på 17 segrar och sju kryss. Skulle de undvika förlust mot Atletico Madrid tangerar de klubbrekordet på 25 raka matcher utan förlust, ett rekord som sattes mellan mars och september 1982 då Bob Paisley tränade laget.

# Jürgen Klopp kommer ikväll att göra sin 50:e Champions League-match som tränare för Liverpool. Hans facit på de 49 matcherna är 30 segrar, åtta kryss och elva förluster.

# Klopp blir blott den andra managern i klubbens historia att ha lett laget i 50 Champions League-matcher. Rafa Benitez är den som gjort flest med sina 76 matcher.

# Mohamed Salah - som med stor sannolikhet startar matchen - kommer göra sitt 50:e framträdande i europeiska sammanhang för Liverpool. Han blir då den 24:e spelaren att nå den milstolpen.

# Anfallaren kan bli den första Liverpoolspelaren någonsin att göra två mål i tre raka matcher i europeiska turneringar.

# Liverpool kan vinna sina första fyra gruppspelsmatcher i Champions League för första gången någonsin.

# The Reds har nio poäng efter sina tre första matcher. Deras största poängskörd i ett gruppspel är 14, vilket de samlade ihop under säsongen 2008/09.

# Liverpool är ett av endast fyra lag att ha ett hundraprocentigt facit i denna säsongs Champions League, de andra lagen är Ajax, Juventus och Bayern München.

# Detta blir 48:e gången Liverpool möter en klubb från Spanien. Facit för de 47 matcher som spelats är 17 segrar, 13 kryss och 17 förluster.

# De har aldrig besegrat ett spanskt lag både på hemma- och bortaplan i ett gruppspel i en europeisk turnering. Senaste gången de vann både hemma och borta var mot Real Madrid, men det var i slutspelet 2009.

# Sadio Manés nästa mål i en europeisk turnering kommer att göra honom till ensam trea på listan över klubbens bästa målskyttar i Europa. Just nu delar han tredjeplatsen med Michael Owen på 22 mål.

# Liverpool är endast ett av två lag som besegrat Atletico Madrid denna säsong. Alaves gjorde det i september medan the Reds gjorde det i senaste gruppspelsomgången.

# Kvällens domare är Danny Makkelle. Atletico har inte förlorat någon av de fyra matcher han dömt dem medan Liverpool inte har vunnit någon av de två där han varit huvuddomare. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer