Senaste nytt inför Atletico

Bild till nyheten Senaste nytt inför Atletico
Jürgen Klopp och Jordan Henderson har delat med sig av sina tankar inför matchen mot Atletico Madrid. Här kan du se presskonferensen samt ta del av en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om förväntningarna inför matchen:

– Jag förväntar mig samma intensitet som sist. Jag tror aldrig Atletico har spelat en vänskapsmatch sedan Diego Simeone kom dit. Jag kan tänka mig att Atletico känner att de måste ta tre poäng. Vi vill också vinna matchen, vi ska ge allt och vi har hemmaplan.

– Det var länge sedan vi spelade på hemmaplan i Champions League. Det är sådana här kvällar vi ser fram emot när vi kämpar för att ta oss till Champions League.

– Atletico är ett bra lag, ett riktigt bra lag, det vet alla.

Om skadeläget:

– Naby har en hamstringskada, han kommer vara borta ett tag. Millie är inte tillgänglig. 

– Fabinho och Thiago har tränat som vanligt och är uttagningsbara. Vi får se. 

– Det är normalt med skador i den här delen av säsongen, vi måste acceptera det, men spelarna kommer komma tillbaka, förhoppningsvis snabbt. 

Om att ha tappat ledningar på slutet:

– Vi är inte perfekta, det vet jag. Vi måste försvara oss bättre, men vi har hållit nollan jag vet inte hur många gånger den här säsongen.

– Sådant här kan hända, man slår Man United och allt är perfekt sedan kryssar man mot Brighton så har man enorma problem.

– Mot Brighton hade det bästa sättet att försvara oss varit att ha hållit i bollen. Det var vårt problem, att vi inte lyckades göra det. 

– Vi måste försvara oss bättre generellt, det vet vi, vi jobbar på det. Det gäller att vi gör det imorgon eftersom Atletico är ett rätt bra lag.

Om att eventuellt säkra avancemang imorgon:

– Det vore stort. Vi brukar inte behöva prata om sådana här saker eftersom vi ofta har avgjort allt i sista omgången, jag hoppas inte det behövs denna gång. Vi vill undvika det, men vi kan inte blicka för långt framåt. Vad det skulle betyda att säkra avancemang redan nu kan vi prata om efteråt.

– Vi måste förbereda oss inför en match mot ett av världens bästa lag. De kommer att ge allt, vi vet det, det är femte gången vi möter dem imorgon så vi vet mycket om varandra. Vi ska förbereda oss och försöka spela så bra vi kan.

Om hur bytet av Keita påverkade matchen mot Brighton:

– Det påverkade, men det hade inte någonting att göra med Ox eller så. Högersidan fungerade väldigt bra med Naby, Trent och Mo. Sedan kom Ox in, en spelare med helt andra kvaliteter än Naby. Han stod för förarbetet till det andra målet, det handlade som sagt inte om Ox, det handlade om att vi behövde förändra vårt spelsätt lite. 

– Det handlade mycket om hur Brighton utnyttjade våra svagheter i matchen. Nu vet vi att Naby inte kan spela så vi förbereder oss för det inför denna match.

Om Josh Cavallo:

Josh Cavallo blev nyligen den första aktiva proffsspelaren att gå ut med att han är homosexuell. 

– Vi håller nog alla med om att det inte ska behöva vara så här, att Josh gör detta och det blir en jättestor nyhet, att det inte redan anses som normalt. Det borde vara så att han inte ska behöva göra ett uttalande, han ska bara kunna leva sitt liv som han önskar. 

– Det jag kan säga, efter 30 år i sporten, har jag aldrig varit i ett omklädningsrum där det här hade varit ett problem. Så problemet är inte den inre cirkeln, det är hur sådant här hanteras i det stora hela. Vi måste jobba vidare med det, det är en besvikelse att vi måste göra det, men så är det. Ingen ska behöva göra ett uttalande som det här. Det borde vara helt normalt bara, men vi kan inte förändra det. 

– Problemet finns inte i omklädningsrummen, så var finns det? Hur hanterar media det? Jag vet inte. Publiken på arenorna, vi hade en händelse i Manchester där några skrek saker som jag inte förstod varför de gjorde. 

– Jag såg hans uttalande. Han ser ut att vara en stark och smart man och jag önskar honom all lycka. Jag är glad att han gjorde det eftersom vi pratar om ämnet igen nu, jag är inte säker på när det hände senast. Att vi pratar om det är en bra start för förändring.

Om Diego Simeone: 

– Så, jag respekterar honom väldigt mycket, det har jag sagt tidigare. Vi kan inte prata om hur vi är som människor eftersom vi inte känner varandra. Han gör ett fantastiskt jobb i Atletico. 

– Gällande handskakningen, som jag sa efter matchen så om jag hade vetat att han inte ville skaka hand så hade jag inte försökt, men jag försökte det och sedan vinkade jag eller någonting sådant. Det var inte nödvändigt. Vi är båda emotionella, men nu vet jag att han inte vill göra det så då är det inga problem.

– Vi skakade hand inför förra matchen så jag tror att vi kommer göra det igen imorgon. Vi ska spela en viktig match, vilket jag lägger betydligt mycket mer fokus på. Jag ser fram emot matchen, det är en stormatch mot ett riktigt bra lag.

Om försvaret:

– Vi pratar om det och försöker analysera det internt. De flesta mål uppstår på grund av att någonting inte står rätt till, men vi har inte hittat något mönster för alla mål vi släppt in. Vi har sett en del saker som vi försöker att förändra. Det är en komplex sport, så man måste tänka på allt som händer ute på planen. Generellt ser det bra ut, men det finns detaljer vi måste förbättra.

Om matchen mot Atletico på Anfield i mars 2020:

– Jag tänker inte så mycket på den, men inför den här hemmamatchen har jag tänkt lite på det. Det har varit 18 annorlunda månader sedan dess. Jag tror inte vi kunde ha föreställt oss det just den kvällen.

– När jag tänkte på den matchen senare så kändes det inte som en fotbollsmatch, det var en konstig händelse allt som hände före och efter matchen. 

– När det gäller matchen så tror jag att vi spelade ganska bra men förlorade.

Om matchen på Wanda Metropolitano:

– Det var en match med många olika sidor. Vi började bra, dominerade matchen, sedan släppte vi in mål och stämningen på arenan tog fart. Det var en tuff match, de gjorde det andra målet, sedan kom det röda kortet och vi gjorde 3-2. Det var en tuff match. 

Det var allt för Klopp. Jordan Henderson tog över för att svara på frågor.

Henderson om Conte:

Antonio Conte är klar för Tottenham:

– Han är en stor manager efter vad han uppnått. Jag tror han kommer få Spurs-truppen att utmana om stora saker. Det är ännu en stor manager i Premier League.

Om att möta ett Simeone-lag:

– Det är alltid tufft mot Atletico, de är ett fantastiskt lag, det märkte vi i senaste matchen. De har många högklassiga spelare som är samspelta som lag. De är starka defensivt och bra på kontringar. Simeone är en världsklassmanager. 

– Det är upp till oss att prestera och om vi gör det kan vi förhoppningsvis få med oss ett bra resultat.

Om säsongsinledningen:

– Vi har inlett säsongen bra, men det kunde ha varit bättre. I det stora hela är det en bra start. Det finns saker vi vill förbättra, men så är det alltid. Förhoppningsvis kan vi fortsätta att utvecklas efter säsongen.

Om hur viktigt ett säkrat avancemang hade varit:

– Det hade varit stort, det är en tuff grupp. Så här långt har vi gjort det bra, men det blir ett nytt tufft test imorgon. Om vi får med oss ett bra resultat kan vi ta oss vidare med två matcher kvar, vilket hade varit en stor bonus. 

Om Luis Suarez:

– Det innebär många tuffa utmaningar att möta honom. Vi alla vet att han varit en högklassig spelare under en lång tid. Han levererade så många fantastiska ögonblick när han var i Liverpool. Jag lärde mig mycket av honom. Jag står honom fortfarande nära. 

– Han skapar alltid problem för backlinjen. Om han får en chans är jag säker på att han tar vara på den. Han är en grym anfallare som skapar problem för många lag.

– Vi pratar inte så ofta, men det händer då och då.

– Han hjälpte oss mycket när han var i Liverpool, särskilt när det gäller inställningen, han ville alltid vinna. Han spelade alltid trots att han hade ont. Han ville göra sitt bästa för laget. Han gjorde att jag kunde växa som spelare. 

Om vilket mottagande Suarez kommer få:

– Jag tror det blir bra. Jag tror att supportrarna uppskattar vad Luis gjorde för klubben. Kanske inte under matchen men efteråt hade det varit fint om han fick ett bra bemötande av publiken.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer