– Vi måste göra det bättre

Bild till nyheten – Vi måste göra det bättre
Andy Robertson berättar om frustrationen i omklädningsrummet efter att Liverpool endast fått med sig en poäng mot Brighton trots att de tog en tidig tvåmålsledning i matchen.

Liverpool såg ut att vara i gott slag på Anfield när Jordan Henderson och Sadio Mané sett till att ge sitt lag en 2-0-ledning redan efter 24 minuters spel. Gästande Brighton vek dock inte ner sig, de kämpade sig tillbaka till 2-2 och fick med sig en poäng.

– Det är frustrerande, konstaterade Andy Robertson i en intervju med Liverpoolfc.com efter matchen.

– Vi kunde inte ha bett om en bättre start, vi spelade riktigt bra och gjorde två fina mål, vi kunde ha haft ett tredje genom Sadio, men tyvärr dömdes det bort. Därefter lät vi Brighton göra vad de är bra på, vad vi jobbat på under hela veckan för att försöka hindra dem från att göra. Vi lät Adam (Lallana) ha mycket boll, Bissouma likaså, vi lät dem börja ta löpningar in bakom vår backlinje. 

– De blev allt mer självsäkra. De gjorde sitt första mål, jag vet inte om det var ett inlägg eller skott, men det gick in, vilket gav dem självförtroende inför pausvilan. Det var viktigt för oss att glömma de sista tio minuterna och försöka hitta tillbaka, men vi lyckades inte med det. De kvitterade och kunde sedan ha gjort ytterligare ett mål. 

– Det är en besvikelse, särskilt med tanke på att vi ledde med 2-0 på Anfield. Vi förväntar oss att ta hem de tre poängen då. Vi lyckades inte med det den här gången, det är frustrerande.

– Det är många som brukar säga att en 2-0-ledning är den farligaste ledningen eftersom nästa mål är så viktigt. När man själv inte gör det så får motståndarna en känsla av att de kan ta sig tillbaka in i matchen. Det var vad som hände här. 

– Vi måste göra det bättre än så här. Vi slarvade i passningsspelet, förlorade andrabollar och släppte till kontringar. Det finns mycket vi kan analysera, det fanns bra saker i den första halvleken och mindre bra saker i den andra. 

Jürgen Klopp sa efter matchen att det kändes som en förlust. Robertson instämmer.

– I omklädningsrummet kändes det som vi hade förlorat. Att tappa en 2-0-ledning är aldrig bra, men nu har vi en ny match alldeles runt hörnet (mot Atletico Madrid i Champions League). Vi vet vad som står på spel, vi vet att vi säkrar avancemang vid seger, vilket är fantastiskt med tanke på vilken grupp vi har. 

– Målet är att vinna men vi måste spela mycket bättre än vad vi gjorde här. Om vi kan stå för en jämnare prestation så tror jag att vi kan få med oss ett resultat. Förhoppningsvis blir den ännu en speciell kväll på Anfield med supportrarna i ryggen.


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer