"Mittfältet saknade rytm och samspel"

Bild till nyheten "Mittfältet saknade rytm och samspel"
Läs vad brittisk media skriver efter att Liverpool slarvat bort en tvåmålsledning mot Brighton hemma på Anfield.
Chris Bascombe, Telegraph: 

"Liverpool kommer se tillbaka på detta och undra hur de tillät sig att vika ner sig efter att ha varit dominanta och möjligtvis konstatera att de lurades in i en falsk trygghet efter en flygande start."

"Finliret började redan efter nio minuter. Trent Alexander-Arnold och Mohamed Salah utbytte passningar på första touch med varandra och Roberto Firmino försökte väggspela med en klack varje gång han fick bollen."

"Var det fängslande att titta på? Var det för tidigt i matchen? Absolut."

Samuel Meade, Mirror:

"Krossa Manchester United med 5-0 en vecka, kryssa med Brighton nästa. Fotboll är en underlig sport. Spola tillbaka tiden sex dagar så levererade the Reds en otroligt klinisk insats och förnedrade sina ärkerivaler."

"Det såg ut att vara en bra dag på jobbet igen när Liverpool ledde med 2-0 en halvtimme in i matchen, de spelade väldigt avslappnat. Det kan dock vara farligt, särskilt mot ett lag som inte har någonting att förlora."

"Brighton höll fast vid sina principer och tog en mer än välförtjänt poäng, efter sin kvittering såg de ut att vara det lag som var närmast ett segermål."

Andy Hunter, The Guardian:

"Liverpool är nu obesegrade i 24 raka matcher för första gången sedan 1989, de har spelat 20 Premier League-matcher utan förlust, men sådana detaljer är en liten tröst efter att de slarvade bort en tvåmålsledning mot Brighton. Gästerna kämpade sig tillbaka in i matchen med stil och hoppfullhet och de förtjänade krysset."

"Tre mål hade varit representativt för Liverpools form framför mål, men det hade samtidigt målat över problemen som Brighton skapade från start. Klopp har understrukit att laget måste förbättra sig defensivt, någon sådan förbättring gick inte att se här."

Carl Markham, Independent:

"En del av Brightons framgångsrika recept var att de blev blott det andra laget - efter Burnley i augusti - att stoppa Mohamed Salah från att göra mål. Anfallarens målsvit tog slut på tio matcher. Hans enda riktiga försök blev bortdömt på grund av offside."

"Gästerna ska ha beröm, även deras manager. De lät aldrig Liverpools press bli för mycket för dem och i den andra halvleken var de det bättre laget vilket gör poängen välförtjänt."

"De är i gott sällskap, endast titelkandidaterna Chelsea och Manchester City har lämnat Anfield med någonting annat än en förlust denna säsong. Sättet som de gjorde Liverpool nervösa under de avslutande tjugo minuterna visade hur deras fokus och vilja betalade sig."

Paul Gorst, Liverpool Echo:

"Mittfältet saknade balans, rytm och samspel, vilket är förståeligt med tanke på att det var en trio som managern formerade på grund av skadeläget."

"Curtis Jones hade problem att sätta avtryck på matchen och Henderson såg ut att vara helt slutkörd under den sista kvarten."

"Resultatet innebär att de är tre poäng bakom Chelsea i Premier League. De goda nyheterna var att Manchester City förlorade med 2-0 mot Crystal Palace på Etihad vilket gör att Liverpool fortsatt är tvåa i tabellen."

"Liverpool är även fortsatt obesegrade, nu i 24 matcher, de är endast en match från klubbrekordet som sattes under tidigt 80-tal."

Thisisanfield:

"Det har var kanske Sadio Manés bästa insats för säsongen."

"Vår nummer 10 gjorde mål, fick ett bortdömt för offside och skapade chanser genom teknisk briljans och hårt arbete."

"Mané pressade och tacklade, dribblade bra och vann frisparkar. Hans lyckades hitta en obevakad yta vid målet och avslutade med en distinkt nick."

"Det har var inte någon briljant offensiv insats från Liverpool, bortsett från de första 20 minuterna, men Mané var definitivt den bästa spelaren."

Källa: Thisisanfield.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer