Klopp efter poängtappet

Bild till nyheten Klopp efter poängtappet
Det var en missnöjd Jürgen Klopp som mötte pressen efter att Liverpool tappat en 2-0-ledning till 2-2 mot Brighton.

Liverpool tappade en tvåmålsledning till 2-2 i hemmamatchen mot Brighton och fick därmed nöja sig med en poäng. Detta hade Jürgen Klopp att säga på sin presskonferens efter matchen:

Om resultatet och insatsen:

– Jag kan inte förändra det nu, men det känns som en förlust även om jag är medveten om att det inte är det. Det är en välförtjänt poäng för Brighton. Det var onödigt eftersom vi i stunder var riktigt bra, vi visade hur man ska spela mot Brighton, men sedan slutade vi spela fotboll, vi öppnade dörren för dem.

– Det bästa sättet att försvara sig på mot Brighton är att ha bollen själv och det lyckades vi inte ha under tillräckligt långa perioder. Vi gjorde två fina mål, de två bortdömda målen var fantastiska. Sadios andra mål var mitt favoritmål under mina sex år i Liverpool på grund av sättet som vi pressade dem, det var bara otur med handsen.

– Sedan gjorde de sitt mål, jag vet inte om det var ett inlägg eller inte, men vem bryr sig eftersom bollen gick i mål. I våra bra stunder spelade vi mycket centralt, vilket är vad som krävs, men sedan slutade vi göra det. Vi sänkte tempot tempot i fel lägen och visade inte tillräckligt med initiativ. Efter Mo:s mål i andra halvlek, som dömdes bort, kan jag inte minnas många chanser. 

Om hur Liverpool måste bli bättre defensivt:

– Det handlar om flera saker. Det handlar inte enbart om backlinjen eller mittbackarna. Idag försvarade vi vissa ytor på fel sätt. 

– Jag vet att jag pratat mycket om Brighton, folk respekterar inte deras kvaliteter tillräckligt. De kanske inte vinner 35 matcher på en säsong, men i 38 matcher skapar de problem för de andra lagen. De är riktigt bra. Det bästa sättet att försvara mot dem hade varit att ha haft mer boll och gjort smarta saker med den, men det gjorde vi inte. Vi fick betala priset för det.

Om Oxlade-Chamberlains positionsbyte till vänster:

– Vi bytte formation en bit in i den andra halvleken. Vi kunde inte försvara på kanterna längre. Vi försökte fixa det genom att byta till en 4-4-2 med Oxlade till vänster och Sadio till höger. Utöver det så skapade han det andra målet med ett fint inlägg. Därefter var han en av flera spelare som spelade lite "ja eller nej". Alla kan spela bättre, även Ox, men det är OK. Han spelade 70 minuter vilket är bra för honom. Han spelade 90 minuter tidigare i veckan, 70 minuter idag. Vi får se hur han återhämtar sig och vad vi kan göra på onsdag.

Om Graham Potter:

– Han har allt man behöver. Jag känner honom inte särskilt bra, men jag tycker att han är en bra kille och hans lag speglar hans kvaliteter. Han har en tydlig spelidé och gör ett briljant jobb. Jag vill inte prata om att han ska lämna Brighton, men jag tror att han har trygg framtid framför sig.

Om samtalet med Van Dijk i andra halvlek:

– Jag minns inte till 100 procent, vi pratar väldigt ofta. Det går inte att göra en stor nyhet om det. Jag sa tidigare att vi inte försvarade oss på rätt sätt. Det var problemet. När spelaren med boll inte sätts under press så kan man inte ha en hög backlinje, så då måste de falla men sedan sätter någon press och då måste de upp i plan igen. Det handlade om det. 

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer