​Rapport: Tungt poängtapp mot Brighton

Bild till nyheten ​Rapport: Tungt poängtapp mot Brighton
Efter att ha tagit en tidig 2-0-ledning tappade Liverpool initiativet helt på Anfield vilket tillät Brighton ta sig tillbaka in i matchen och kvittera till 2-2. Inget av lagen lyckades hitta ett segermål och fick därmed nöja sig med varsin poäng.

Brighton fick matchens första målchans när Solly March kom loss på vänsterkanten, men Alisson stod emot på ett mycket bra sätt.

Liverpool svarade direkt på andra sidan planen när Mohamed Salah vek in från sin vänsterkant och hittade in till Jordan Henderson som drog till med välplacerat skott i borte! 1-0 efter fyra minuters spel och en drömstart var ett faktum för The Reds.

1-0:

Med kvarten spelad kom Brighton mycket nära en kvittering när Yves Bissouma avlossade ett långskott som Alisson styrde ut via stolpen.

Efter knappt tjugo minuters spel tvingades Jürgen Klopp till ett byte då Naby Keita inte kunde spela vidare på grund av vad som såg ut att vara en muskelskada. Skadeeländet fortsätter för mittfältaren. Alex Oxlade-Chamberlain ersatte.

Ox skulle snabbt sätta avtryck på matchen när han slog in perfekt inlägg mot den bortre stolpen där Sadio Mané blev fri och kunde nicka in bollen bakom Sanchez i Brighton-målet. 2-0!

2-0:

Det dröjde bara tio minuter innan Mané hittade nätet igen. Han pressade målvakten Sanchez, blockade rensningen och styrde bollen i mål, men efter en VAR-check dömdes målet bort då bollen styrdes in i mål via anfallarens arm.

Brighton reducerade till 2-1 med fem minuter kvar av den första halvleken efter ett långskott - eller var det ett misslyckat inlägg? - av Enock Mwepu som i en båge letade sig in i mål över Alisson. Det var ett mål som kom lite från ingenstans, men en viktig boost för bortalaget efter att Liverpool dominerat matchen under de första 40 minuterna.

2-1:

Redan två minuter in i den andra halvleken frispelade Sadio Mané Mohamed Salah som lätt överlistade Sanchez i målet, men linjemannen hade höjt sin flagga och målet dömdes bort.

Brighton var riktigt bra efter pausvilan och gav Liverpool stora problem i stunder. Tempohöjningen från bortalaget gav utdelning i den 65:e minuten då Adam Lallana hittade in till Trossard i straffområdet som i sin tur skapade yta med ett par dribblingar innan han dunkade in 2-2.

2-2:

Med kvarten kvar löpte sig Tariq Lamptey loss efter högerkanten och spelade loss Trossard som tog sig förbi Alisson och rullade in bollen i mål, men gästernas glädje blev snabbt en besvikelse då målet dömdes bort för offside.

Brighton tog över initiativet i slutet av matchen och Liverpool fick jobba hårt i försvarsspelet för att undvika att hamna i underläge samtidigt som de hade enorma problem att skapa något offensivt.

Premier League

Liverpool - Brighton 2-2 (2-1)

Målen: 0-1: (4) Henderson (Salah), 2-0: (24) Mané (Oxlade-Chamberlain), 2-1: (41) Mwepu (March), 2-2: (65) Trossard (Lallana)

Domare: Mike Dean