Hendo berömmer mittbackarna

Bild till nyheten Hendo berömmer mittbackarna
Jordan Henderson lyfter fram Liverpools starka mittbacksuppsättning i matchprogrammet inför Brighton.

Alla Liverpools fem mittbackar, Virgil van Dijk, Joe Gomez, Joel Matip, Ibrahima Konate och Nat Phillips har fått speltid i de två senaste matcherna. Det är en helt annan situation nu jämfört med förra säsongen när Jürgen Klopp knappt hade några friska mittbackar att välja mellan.

Lagkapten Jordan Henderson berör ämnet i sin text i matchprogrammet.

"Det var under hösten förra året då vi började fundera på vilka som egentligen skulle vara tillgängliga för mittbackspositionerna när skadorna kom. Den här gången har managern ett motsatt problem, han måste välja vilka av dessa fantastiska mittbackar som får spela inför varje match."

"Utan att ens fråga honom vet jag vilket 'problem' han föredrar, men det gör det inte lättare för honom."

"Ja, att ha den här bredden på en position är fantastiskt bra för oss, särskilt efter vad som hände förra säsongen, men att lämna några mittbackar utanför laget trots att de är redo för spel måste vara tufft, de alla har mycket att bidra med."

"Förra helgen spelade Virgil och Ibou, de höll nollan på en arena som vanligtvis varit tuff för oss att spela på. Dessförinnan har Joel återigen visat sitt värde och nu har han äntligen fått den uppmärksamhet han förtjänar även utifrån."

"Joe Gomez blir starkare för varje dag som går efter sin skada och han har visat att hans höga standard inte har sänkts de gånger han fått chansen att spela."

"Sedan har vi Nat Phillips och Rhys Williams. Rhys är på lån i Swansea den här säsongen så han kan inte spela för oss, men ingen har glömt vad han och Nat gjorde förra säsongen när de lade grunden för så mycket av det som hände."

"Utan deras hjälp är det osannolikt att vi hade kvalificerat oss för Champions League, så deras värde är uppenbart."

"Jag skulle säga att vi aldrig, under min tid i Liverpool, har haft en bättre uppsättning mittbackar än vi har nu. Vårt anfall får mycket beröm just nu - med rätta, de siffror de levererar är otroliga - men om förra säsongen lärde oss någonting var det att vi behöver en solid grund att stå på. Vi har det nu och förhoppningsvis kan det fortsätta så."


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer