– Han behöver mer tid på träningsplanen

Bild till nyheten – Han behöver mer tid på träningsplanen
Jürgen Klopp förväntar sig inte att Thiago är tillbaka till 100 procent förrän efter det kommande landslagsuppehållet, men vill inte utesluta att mittfältaren kan vara involverad i matcherna mot Atletico Madrid eller West Ham.

Thiago har inte spelat sedan han ådrog sig en vadskada mot Crystal Palace 18 september. Denna vecka har mittfältaren dock återvänt till lagträning, men med endast ett träningspass tillsammans med sina lagkamrater inför helgen ser det inte ut som att han blir involverad mot Brighton.

På andra delen av sin presskonferens inför matchen fick ombads Klopp att ge en detaljerad uppdatering kring spanjorens status.

– Vi kommer nog inte att se honom från sin absolut bästa sida förrän efter landslagsuppehållet. Han behöver träning nu och förhoppningsvis kan han träna med oss framöver.

– Vi har tre matcher kvar innan dess. Jag skulle inte räkna bort honom helt från de kommande matcherna om han kan träna på som vanligt.

– Är han då redo att få några minuters speltid? Kanske, men jag skulle behöva höra från läkarstaben att det på torsdagens träning såg ut som att han kan spela 60 minuter redan nu, det är dock inget jag förväntar mig. Planen är nu att han ska få träna på riktigt i några dagar både med boll individuellt och med laget.

– Sedan har vi match på onsdag och därefter söndag, men efter landslagsuppehållet förväntar jag mig att han är tillbaka till 100 procent. Han vill komma tillbaka tidigare, men vi får se om det är möjligt.

Källa: Thisisanfield.com.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer