– Det är fake news

Bild till nyheten – Det är fake news
Jürgen Klopp är mycket missnöjd över hur media spridit en story efter Manchester United-matchen som han menar är helt och hållet falsk.

I den andra delen av Jürgen Klopps presskonferens inför matchen mot Brighton kritiserade tysken hur media ibland skriver nyheter enbart för att jaga klick och uppmärksamhet. Det handlade om uppgifter som spridits i brittisk press om att han efter segern mot Manchester United internt hade pratat om att United hade kunnat få betydligt fler röda kort.

– Jag måste ta upp en sak, jag tycker att det är viktigt. En falsk story som spridits under veckan är att jag ska ha tyckt att United skulle ha fått fler röda kort, sa Klopp.

– Jag tänkte inte en sekund på det, inte en sekund. Vi satt i omklädningsrummet och nämnde inte detta en enda gång. 

– Men The Athletic skrev någonting i stil med att "människor nära staben," vilket jag tycker är en riskfylld mening, sa att Klopp tyckte att det kunde ha delats ut tre eller fler röda kort.

– Helt ärligt, det går inte att göra så här, det är inte rätt, det här helt felaktigt och det är en lögn. Vi tänkte inte eller pratade inte en sekund om detta.

– Jag kan inte ens komma på vilka situationer de kan ha menat. Vi pratade självklart om situationen med Cristiano Ronaldo, enligt mig var det ett rött kort. Men när vi såg det igen såg vi att han träffade bollen och att det var gult kort, det är helt okej. Men vi pratade inte om det. Det ställdes en fråga på presskonferensen och det var allt.

– Varför skriver man en sådan artikel? Det fanns gott om artiklar att skriva om matchen, ingen behövde läsa om det där. Man kan inte göra det bara för att få några extra klick. 

– Pogba har också nyligen pratat om fake news. Det här är fake news och då menar jag inte sådant som Trump pratade om.

Källa: Thisisanfield.com.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer