Gläds över att spela på Anfield igen

Bild till nyheten Gläds över att spela på Anfield igen
Andy Robertson har delat med sig av sina tankar inför Brighton. Han konstaterar bland annat att det ska bli härligt att få spela inför hemmasupportrarna igen efter fyra bortamatcher i följd.

Liverpool kommer till matchen mot Brighton med en storseger mot Manchester United och ett avancemang till kvartsfinal i Ligacupen i ryggen.

– Det har varit en bra vecka, men efter United-matchen tror jag vi alla tänkte att supportrarna skulle få njuta av matchen samtidigt som vi skiftade fokus mot nästa match. Det är vad som fungerat bäst för oss under de senaste fem eller sex åren, säger Andy Robertson till Liverpoolfc.com.

– Det var en härlig kväll i söndags, man kunde sova gott, men på måndagen var det fullt fokus på Preston som gällde.

När Mohamed Salah gjorde sitt tredje mål på Old Trafford fångade TV-kamerorna Robertson på bild vid firandet och man kunde höra hur han skrek "fortsätt, fortsätt, vi måste vara hänsynslösa". 

– Det var vad alla tänkte, det var bara att kamerorna filmade mig när jag sa det. Vi ville fortsätta, vi ville spela vårt spel. Vårt spel handlar om att skapa problem för motståndarnas försvar. När man går upp i en 3- eller 4-0-ledning så är det viktigt att hålla nollan. Alisson hade aldrig förlåtit oss om vi inte hade hållit nollan, detsamma gäller backlinjen.

– Det handlar om att inte stanna av med det man är bra på. 

Efter fyra raka bortamatcher får Liverpool äntligen spela på Anfield igen när Brighton kommer på besök på lördag.

– Det känns som att det var väldigt länge sedan vi spelade där. Man City-matchen var den senaste och den spelades innan landslagsuppehållet. Därefter har vi haft några bortamatcher, men resultaten har varit bra så förhoppningsvis kan det fortsätta så. 

– Det känns bra att få spela inför hemmapubliken igen. Vi har saknat dem, jag hoppas att de gillat bortamatcherna och det är viktigt att vi står för en liknande prestation på lördag, det är vad som krävs för att få med sig någonting från en match mot Brighton.

– Brighton är ett riktigt bra lag med en bra manager. De spelar rolig fotboll och har spelare som verkligen kan hantera ett bollinnehav. Förra säsongen kryssade vi på bortaplan och förlorade hemma på Anfield när vi var inne i en dålig period. 

– Vi vet hur tufft det är att möta dem så det blir viktigt att vi försöker nå upp till vår högstanivå. Förhoppningsvis kan vi ta fler poäng än förra säsongen. 

– Vi vet hur duktig Adam Lallana är och hur bra han är på att hålla i bollen. Han är en av deras bästa spelare och en nära vän till alla oss. Jag hoppas att han får ett bra bemötande på Anfield. Jag hoppas att publiken ger honom ett bra välkomnande, men det är jag säker på att de kommer att göra. Han är en legendar i klubben och förtjänar definitivt att hyllas, avslutar Robertson.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer