Senaste nytt inför Brighton

Bild till nyheten Senaste nytt inför Brighton
Jürgen Klopp har snackat upp lördagens hemmamatch mot Brighton. Här kan du se presskonferensen samt läsa en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om vad som krävs för ligatiteln:

Journalisten frågade om Liverpool måste nå upp till sin absoluta högstanivå om de ska slå Man City och Chelsea.

– Ja, men det gäller inte bara för oss. Det är standarden i den här ligan. För att i mars, april, maj vara med i toppen så behöver man vara riktigt bra och prestera kontinuerligt, vi vet inte om vi kommer vara där då, men det är viktigt med en bra start, vilket vi haft.

– Vi försöker prestera kontinuerligt och för att kunna göra det måste vi vara redo för utmaningar som exempelvis den vi står inför imorgon, det är en av de tuffaste matcherna i Premier League på grund av vad Graham har gjort med Potter. Man kan inte slappna av i någon match.

Om att hålla spelarna i truppen nöjda:

– Det är nog inte möjligt (att hålla alla nöjda). Det handlar om att vinna fotbollsmatcher. När man är inom fotbollen så måste man lära sig snabbt att acceptera managerns beslut. Spelarnas jobb är att alltid vara så bra på träning att de kan, när de får chansen, prestera. 

– Jag försöker inte på något specifikt sätt hålla dem glada, jag vill att de ska vara glada, men samtidigt arga också, särskilt på motståndarna som vill ha våra poäng. 

– Inte mycket har hänt än, vad är det nu, omgång 10? Det är mycket kvar av säsongen. Vi kan alltid bli bättre.

Om skadeläget:

– Det ser bra ut för Naby Keita, han hade tur. Han bör vara redo. För Fabinho ser det inte lika bra ut, det är komplicerat, inte allt för komplicerat, men för komplicerat för att han ska kunna spela. Jag tror det iallafall, han har inte tränat med laget ännu.

– Thiago tränade tillsammans med laget för första gången igår, men det betyder inte att han är redo för att spela en match. Men han är mycket närmare nu, vi får se.

Om Brighton:

– Om ni såg matchen mellan City och Brighton förra helgen, resultatet antydde att det var en lätt seger, men två av målen var kontringsmål. Ser man till bollinnehavet var det 48-52. De är ett fotbollsspelande lag som försvarar mycket bra, de har inte gjort jättemånga mål, men de har bara släppt in nio mål varav fyra i den senaste matchen.

– I andra halvlek i den matchen var Brighton otroligt bra, att hålla i bollen på det sätt de gjorde mot City är svårt. 

– Vi vet vad de kan göra. Vi vill skapa problem för dem. Jag tror vi förlorade förra matchen mot dem, det är ännu en varning, men denna gång kommer vi ha ett fullsatt Anfield i ryggen.

– De kommer att ha sina perioder i matchen, vi måste jobba hårt, försvara bra och göra det bra med bollen. Jag kunde inte respektera Grahams arbete mer, han är en högklassig manager.

Om Ibou Konate:

Journalisten frågade om han får huvudvärk när han ska ta ut laget, särskilt med tanke på Konates prestation mot Man United. 

– Jag skulle inte kalla det huvudvärk, men jag måste fatta några tuffa beslut, men det är positivt. Det är ett bra tecken när man måste välja mellan spelare.

– Det handlar alltid om vem som i stunden ser ut att kunna hjälpa oss mest. 

Om han kan jämföra detta lag med laget som vann ligatiteln:

– Jag tror inte att laget förändrats så mycket, Gini är borta, men annars är det ganska likt. Ibou är här, Diogo är här, Thiago är här. 

– Jag tänker inte på det här så mycket. Vi måste vara så bra som vi kan just nu och vi vet att vi kan bli ännu bättre.

– Jag vet att det fungerar så att om man vinner mot Man United med 5-0 så är allt perfekt. Men det var det inte, vi släppte till klara målchanser, vi ska inte behöva förlita oss på tur eller Ali. Vi kunde ha gjort det bättre.

– Huvudsakligen måste vi bli bättre defensivt, om vi gör det tillräckligt bra ska vi inte släppa till så många chanser. Det måste vi fortsätta jobba med.

Om Adam Lallana:

– Han satte standarden från början till slut. Jag saknar honom fortfarande. Jag älskade att han var en fotbollsspelare med otroliga tekniska kvaliteter med en sällsynt arbetsmoral. Hade han inte haft så mycket skador hade han kunnat bli ännu bättre än vad han är idag. Han är en av de bästa spelarna jag jobbat med. Han är en fantastisk person också, jag ser fram emot att träffa honom igen.

Om Joe Gomez:

– Det är inte lätt för honom. Det var alltid tydligt att vi behövde reagera och värva en mittback. Just nu har vi fyra, fem bra mittbackar, jag måste verkligen säga det, när man såg hur Nat Phillips spelade senast så var det en helt annan spelare än för ett eller två år sedan. Han är en högklassig mittback och han får inte heller så mycket speltid.

– Vi måste ta det försiktigt med Joey när det gäller intensiteten. Vi är inte ens halvvägs in i säsongen och vi pratar redan om speltid. Alla spelarna vet hur det är. Vi kommer att behöva alla spelare under säsongen. Vi vet hur duktig Joe är. Det enda man kan göra är att fortsätta jobba hårt.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer