Klopp efter avancemanget

Bild till nyheten Klopp efter avancemanget
När Jürgen Klopp mötte pressen efter 2-0-segern mot Preston North End erkände han att Liverpools prestation inte var en av de bästa, men pekade på positiva aspekter att ta med sig från avancemanget till kvartsfinal i Ligacupen.

Takumi Minamino och Divock Origi såg med varsitt mål till att ta Liverpool vidare till kvartsfinal i Ligacupen. Detta sa Jürgen Klopp när han mötte pressen efter matchen.

Om insatsen och resultatet:

– Vi spelade inte bra, så är det. Vi inledde helt OK, men sedan tappade vi strukturen helt, vilket var ett problem. Vi var för desperata efter bollen. Alla sjönk för djupt så vi inte hade spelare mellan linjerna. Det är normalt, det kan absolut hända när man inte spelat så mycket tillsammans. De här spelarna tränar mycket tillsammans, men de har inte spelat mycket tillsammans så sådant här kan hända. 

– Preston brydde sig inte särskilt mycket om att hålla i bollen, de slog långbollar och krigade om andrabollar. Plötsligt började de få fasta situationer, stämningen höjdes och vi tappade vårt momentum. 

– Men jag såg många bra individuella prestationer. Som lag kan vi spela mycket bättre, men individuellt såg jag några riktigt bra prestationer. Det handlade om att ta sig vidare till nästa runda, vilket vi gjorde. Att det skulle bli svårt med 11 ändringar i elvan var uppenbart.

Om Tyler Morton:

– Tyler är en riktigt talangfull spelare, en riktigt smart spelare. Det ser man verkligen. Han är naturlig i sina rörelser och i sin positionering. Han är en smart spelare med bra teknik. Nu måste vi se till att hjälpa honom bygga en kropp för fotboll, han är inte extremt liten och smal, men han kan bli större. Han bidrog med mycket positivt idag.

Om Minamino och Origi:

– Taki håller hög klass. Takis problem är egentligen, eller det är inget problem, men det är att de andra spelarna på hans positioner är riktigt bra och tack och lov har de varit skadefria. Taki är inne i en bra period, på träning är han mycket bättre än vad han visade här idag, men han hotade offensivt och gjorde ett mål. Han förstår vårt spel bra. Taki gjorde det bra, men han kan göra det mycket bättre.

– Divocks mål var bara Divock Origi helt enkelt. Det var ingen match för en anfallare eftersom vi inte spelade så bra, men målet han gjorde var någonting speciellt.

Om bytena i matchen:

– Nat spelade riktigt bra, Joel är inte skadad. Vi ville att han skulle spela 45 minuter så att han kan behålla rytmen - Joel behöver det. Det var uppenbart att Nat skulle spela, vi behövde låta honom spela eftersom han är i fantastisk form, han tränar riktigt bra. Han är en högklassig mittback. 

– Conor Bradley är otroligt talangfull. Han har ett stort hjärta och är väldigt smart. Det gav Neco chansen att flytta upp i planen. Det var inte lätt för Harvey (Blair) i första halvlek eftersom vi inte spelade bra, det var hans första match också. 

Om att unga spelare får chansen att imponera under landslagsuppehåll:

– Elijah gjorde exempelvis det. Han var otrolig under förra landslagsuppehållet. Han har varit i klubben länge men var aldrig riktigt på radarn, men nu är han det. Han förtjänade de minuter han fick idag. För en ung grabb är det stort att få spela sin första match för seniorlaget och jag är glad över att vi kunde ge honom chansen. 

– Det finns alltid möjligheter för de yngre spelarna. 


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer