Rapport: Vidare till kvartsfinal!

Bild till nyheten Rapport: Vidare till kvartsfinal!
Trots en halvdan insats mot Preston North End avancerar Liverpool till kvartsfinal i Ligacupen efter en 2-0 seger där Takumi Minamino och Divock Origi skrev in sig i målprotokollet.

Liverpool dominerade fullständigt under de första 25 minuterna men då spelet gick på tok för långsamt lyckades de inte skapa några som helst målchanser av värde.

Istället var det hemmalaget Preston som fick matchens första chans när de på en snabb kontring hittade fram till Brad Potts som blev helt fri mot Adrián, men med en jagande Joe Gomez i ryggen stressade Pott iväg ett avslut som Adrián enkelt kunde rädda.

Bara några minuter senare skapade Preston en ny jättechans att ta ledningen efter att Joe Gomez slarvat i uppspelet vilket gav McCann fri lejd in i straffområdet där han hittade in till Maguire som såg ut att bara behöva sätta bollen i mål, men Adrián slängde sig och lyckades med en mycket fin räddning stoppa hemmalaget från att ta ledningen. Returen räddades på mållinjen av täckande försvarare innan Maguire dunkade bollen över.

Efter Prestons dubbelchans tog Liverpool över initiativet igen, men de fick det inte alls att stämma på offensiv tredjedel. När domaren blåste av halvleken stod det fortsatt 0-0 och de rödklädda hade knappt skapat några målchanser.

Inför den andra halvleken gjorde Jürgen Klopp ett byte där Nat Phillips ersatte Joel Matip. Goal-journalisten Neil Jones rapporterade att det var planerat byte, ingen skada på Matip alltså.

Liverpool hotade direkt efter paus när Alex Oxlade-Chamberlain slog en fin boll in bakom Prestons backlinje mot Takumi Minamino, men japanen missade i nedtagningen och chansen rann ut i sanden.

I 55:e minuten fick debuterande Harvey Blair lämna plats för Conor Bradley.

Liverpool skulle tillslut få till ett anfall som var lyckat från start till avslut. I den 62:a minuten slog Tyler Morton en svepande boll mot Neco Williams, som fått kliva upp som högerytter, walesearen tog ned bollen och slog in ett inlägg till Minamino som med en volley styrde bollen i nät vid den bortre stolpen. 1-0 till The Reds!

1-0:

Målet förändrade inte matchbilden nämnvärt, Liverpool fortsatte att rulla bollen inom laget utan att hitta några vägar igenom Prestons försvar. Curtis Jones hotade med ett långskott men Rudd räddade enkelt.

Med fem minuter kvar att spela fick gästerna dock utdelning på nytt. Kostas Tsimikas slog ett inlägg som tog i ribban och studsade ned till Williams vars avslut blockerades, bollen studsade upp mot Divock Origi som på ett spektakulärt vis klackade in 2-0!

2-0:

Med två minuter kvar av matchen fick Williams ett friläge där han hade Minamino helt fri med öppen kasse till vänster, men han valde att avsluta själv utan framgång då Rudd räddade tämligen enkelt.

På övertid fick ungdomarna Owen Beck och Elijah Dixon-Bonner komma in, men det var i princip det sista som hände. Liverpool avancerar därmed till kvartsfinal i Ligacupen - lottningen äger rum på lördag.