Senaste nytt inför Preston

Bild till nyheten Senaste nytt inför Preston
​Pep Lijnders gav mycket beröm till de unga talangerna i akademin på presskonferensen inför Ligacupmatchen mot Preston. Här kan du se presskonferensen i sin helhet samt ta del av en textad sammanfattning.
Pep Lijnders om stämningen efter segern mot United:

– Vi åkte dit för att ta tre poäng och det gjorde vi, det är inte större än så egentligen. Det är alltid härligt att åka till ett topplag och prestera på det sättet vi gjorde. Det var en fantastisk kväll, men managern har redan sagt så mycket om det så jag kan nog inte tillägga så mycket.

– Nu blickar vi framåt, nästa match är snart här.

Om skadeläget:

– Millie kände av någonting i baksida lår, men sedan såg han Greenwood ta en löpning och sådan som Millie är så försökte han löpa för att stoppa kontringen. Det säger mycket om hans vilja, hur han sätter laget först. Men det blev en lite värre skada på grund av det. Det ser ut som att han är borta till nästa landslagsuppehåll.

– Min arbetstitel är assisterande manager men jag tror att Milner skulle kunna kallas det också. Han är en viktig ledare.

– När det gäller Naby. Vi bör prata om VAR tycker jag, det är ett system som kan skydda spelare. Det kan ibland klagas kanske mycket på det, men nu såg vi varför det finns. Det finns för att skydda spelarna och göra matcherna mer rättvisa. Det var en ful tackling, men som tur är så hade Naby inte foten i marken, det blev bara en smäll. Vi tar det dag för dag, men det ser bättre och bättre ut.

– Thiago är inte tillgänglig ännu, han har tränat individuellt. Han närmar sig, men även matchen mot Brighton (till helgen) ser ut att komma för tidigt.

– Fabinho kommer inte spela mot Preston, men han kan komma att vara redo till helgen.

Om hur de prioriterar Ligacupen:

– Våra prioriteringar är att vara bra i match nummer 1, match nummer 9 och match nummer 38 av säsongen. Vi vill vara bra i alla matcher, jag tror att det är vad supportrarna förväntar sig av oss.

– Vi måste prestera kontinuerligt och jobba vidare med vårt spelsätt. För att kunna göra detta måste vi återhämta oss genom att utnyttja hela vår trupp. Vårt spel kräver pigga ben.

– Vi fokuserar på den kommande matchen och om vi ska kunna pressa som vi vill måste vi ha spelare som är helt redo att göra det. Jag är helt säker på att vi, som vi visat i varje match i den här turneringen, kommer att ge allt. Vi tar det match för match. Om vi visar vår mentalitet och hunger kommer vi vara bra i match 1, 9, 10 osv.

Om Sepp van den Berg:

Nederländaren är utlånad till Preston.

– Ja, självklart ska han spela. Vad hade det sagt om oss om vi skickade ut spelare på lån för att spela och sedan när det stundar en bra match så ska vi inte låta dem spela. Vi vill ge unga spelare chansen och för Sepp är det här en stor match.

– Jag har varit i kontakt med Sepp och han ser fram emot det. Han får viktig erfarenhet i the Championship och vi ser fram emot att se honom under försäsongen nästa sommar.

Om målproduktionen:

– Vi skjuter från alla lägen! Nej, men det handlar om hur laget spelar. Man kan inte bedöma målproduktionen enbart genom siffran för antal mål, det handlar om hur vi spelar och hur allting samspelar. Hur våra anfallare tar sig till bra målchanser, kvaliteten i vår fronttrio är extremt hög.

– Om man gör mål i rätt lägen kan det uppstå matcher som senast, även mot Man United.

– Vi vill alltid bli bättre. Ibland handlar det om att gå tillbaka till grunderna, vilket vi gjorde under försäsongen.

Om Ibrahima Konate:

– Först och främst vill jag ge stort beröm till honom. Att komma in mot United är inte lätt. Han förtjänar beröm. Om vi pratar om United pratar vi om snabbhet och kliniskt avslutande. Det är inte lätt att hantera snabbheten som Rashford och Greenwood besitter. Det är inte lätt att hantera hur snabbtänkt Bruno är eller hur effektiv Cristiano är.

– Han kontrollerade matchen på ett bra sätt tillsammans med Virg, Robbo och Trent. Jag vill ge ett stort beröm till hela backlinjen.

– Ibou är en best! Om man vill hålla motståndarna borta från sitt straffområde behöver man snabbhet. Vi har fyra mittbackar som passar in i vårt spel, Joel, Ibou, Virg och Joey.

Mer om stämningen efter United-segern:

– Ni vet mot Atletico, när de gjorde 2-2. Stämningen i vårt omklädningsrum var som stämningen på läktarna i Madrid när de gjorde 2-2. Jag vet inte vem som köpte den nya högtalaren! Jag tror att de kunde höra oss i Liverpool.

– Managern brukar säga att vi inte ska göra saker större än de är, men det var verkligen en stor seger.

Om att skifta fokus nu:

– Vi är vana vid att spela var tredje, fjärde dag. Om man vill lyckas måste de små detaljerna vara rätt. Det betyder att träningen efter match måste genomföras på rätt sätt, återhämtningen måste vara rätt, förberedelserna måste vara rätt.

– Vad jag gillar med oss är att vi inte förbereder oss på ett annorlunda sätt inför en match mot Preston jämfört med en match mot United. Det syns verkligen på våra spelare på träningsplanen. Om träningen inför match är intensiv är vi självsäkra när vi tar oss an den kommande matchen.

Om unga talanger i elvan:

– Jag kan inte säga någonting om startelvan! Det jag kan säga är att vår akademi hela tiden producerar nya spelare och under varje landslagsuppehåll tar vi chansen att titta närmare på dem, så vi har en bra bild över vad vi har. Det är alltid en eller två överraskningar under dessa uppehåll, om det kan fortsätta så är vi alltid ett steg före. Det är någonting jag gillar med oss, att vi ger unga spelare chanser.

– Jag sa det innan matchen mot Norwich, de unga spelarna sviker en aldrig. Gjorde Gordon det? Gjorde Bradley det? Gjorde Morton det? Se bara hur Morton förbättrade vårt spel i andra halvlek, hur han styrde vårt spel när de andra pressade framåt. Då har jag inte ens pratat om Gordon och Bradley. Bradley spelade 95 minuter som en offensiv ytterback! Dessa grabbar är stenhårda. Så länge de spelar enligt våra riktlinjer och är ödmjuka kommer de få chansen.

– Jag tycker att detta är en viktig aspekt för våra framgångar under de senaste åren. Annars hade vi inte behövt prata om Curtis, om Trent, om Harvey.

– Ibland, som förra säsongen, letar man efter guld men inser att man redan har det. Förra säsongen sökte vi efter mittbackar, vi spelade Fab där, vi spelade Hendo där. Men lösningen var Rhys och Nat. Detsamma gäller våra andra unga spelare.

Om Kaide Gordons status:

– Nej (han är inte tillgänglig). Han gjorde sitt första träningspass igår och då var han endast med på kvadraten.

Om Minamino och Origi:

– Divock är vår främste målskytt i den här turneringen. Jag tror att han är den bäste utländske målskytten i den här turneringen till och med. Vad jag gillar med Divock och Taki är att de tränar och ger allt även om de inte fått så mycket speltid.

– Divock är en av världens bästa avslutare.

– Den senaste säsongen visade att vi verkligen behöver hela vår trupp. Alla måste vara redo och ha rätt inställning.

– Taki visade mot Norwich att han lätt passar in i vår startelva. Det viktigaste för de båda är att fortsätta träna bra så att de är redo när chanserna kommer.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer