Dixon-Bonner tvåmålskytt för U23

Bild till nyheten Dixon-Bonner tvåmålskytt för U23
Liverpools U23-lag spelade 2-2 mot Blackburn. Flera tongivande spelare saknades dock i truppen vilket hintar om att Jürgen Klopp tänker använda sig av en ung trupp i den kommande Ligacupmatchen mot Preston.

När truppen till Liverpools U23:s match mot Blackburn släpptes saknades spelare som Conor Bradley, James Balagizi, Mateusz Musialowski, Kaide Gordon och Tyler Morton. Det ser därför ut som att det blir en mycket ung trupp som för seniorlagets räkning ska spela Ligacupfotboll mot Preston North End på onsdag.

Så här ställde U23-laget upp: Pitaluga, Quansah, Boyes, Koumetio, Gallacher, Bajcetic (Stephenson, 80), Dixon-Bonner, Clayton, Bearne (Chambers 90+), Woltman, Beck (Bradley, 50).

De unga röda fick en superstart på matchen mot Rovers när de tog ledningen genom Elijah Dixon-Bonner redan efter tio minuters spel. Målet kom till efter att Max Woltman utmanat in i straffområdet och avlossat ett skott som tvingade målvakten att släppa retur, en retur som Dixon-Bonner nådde först på och slog in bollen i öppet mål.

Därefter bytte lagen chanser med varandra, men det var Liverpool som skulle få utdelning på nytt. Strax innan halvtidsvilan stod Dixon-Bonner för en fin aktion när han skruvade in ett skott i krysset till 2-0.

Blackburn kämpade sig dock tillbaka i den andra halvleken. Jacob Davenport hittade nätet två gånger om där det sista målet kom från straffpunkten med fyra minuter kvar att spela. De båda lagen fick därmed nöja sig med varsin poäng i Premier League 2-matchen.