"Liverpool är en ostoppbar maskin"

Bild till nyheten "Liverpool är en ostoppbar maskin"
Läs vad brittisk press skriver efter Liverpools demolering av Manchester United på Old Trafford.
Martin Samuel, Daily Mail:

"Kort sagt, Liverpool slet Manchester United sönder och samman. Inte bara med sin fotboll utan även med deras kvickhet, matchplan och smartness."

"Inför matchen gick det att se framför sig en rejäl kamp. Liverpool är det bättre laget, men Manchester United höjer sig alltid inför den här matchen, precis som Liverpool gjorde under de dagar då de var underdogs."

"Det kunde bli en av de där episka bataljerna där båda lagen gick för det, utmanade varandra. Den illusionen dog snabbt."

"Mo Salahs hattrick bekräftade det nästan alla redan visste. Det finns ingen bättre spelare i världen just nu än Liverpools anfallare."

"Han gjorde tre mål och låg bakom det första. Vilket statement det här var. Av Liverpool som lag, men också av mannen som de vill ska ha så mycket boll som möjligt. United hade inga svar på de frågor han ställde med sin snabbhet, sina löpningar och sin spelförståelse. Hans avslut var perfekta, hans arbetsmoral var otrolig."

"Efter hans tredje - Liverpools femte - zoomade kamerorna in på en uppgiven Sir Alex Ferguson innan de filmade Sir Kenny Dalglish som satt där med ett brett leende och skrattade. Det summerade hur matchen såg ut."

Miguel Delaney, Independent:

"Tänk er om Liverpool faktiskt spelat bra."

"Det fanns många speciella ögonblick, men i det stora hela handlade det här inte om någon särskild uppvisning av Jürgen Klopps fotboll. Det var istället en bottenpunkt för United där allt som är fel med laget uppenbarades."

"Det fanns ingen chans för United att rädda upp någonting av vad detta än var."

"Det var ett världsklasslag lett av en världsklassmanager, som ändå inte presterade på sin högstanivå, men som hade turen att ställas mot en samling individer som fortfarande tränas av en tidigare spelare som har tur att fortfarande ha jobbet kvar."

David Hytner, Guardian:

"Liverpool var briljanta. Igen. De är fortsatt obesegrade den här säsongen och statistiken visar att de har gjort minst tre mål i varje bortamatch."

"Salah fortsatte dessutom sin rekordsvit för mål i flest raka matcher med ett hattrick. Det är nu smått otroliga tio raka matcher där han gjort mål."

"Men, hur konstigt det än låter, så behövde Liverpool inte ens växla upp till högsta växeln. De joggade nästan hem segern."

Freddie Keighley, Mirror:

"Då både Thiago och Fabinho missade matchen på Old Trafford på grund av skada fick Naby Keita behålla sin plats i startelvan och det tog bara några få minuter innan han visat vilka kvaliteter han kan bidra med till Liverpool."

"Han spelade som den mest offensiva av de tre mittfältarna och gav the Reds ledningen med ett behärskat avslut efter att ha frispelats av Mohamed Salah."

"Åtta minuter senare hittade han fram till Trent Alexander-Arnold som assisterade Diogo Jota. Senare levererade han en assist till Salahs första mål."

"Efter en mållös fjolårssäsong har Keita redan gjort tre mål denna säsong och hans offensiva bidrag till Liverpool är uppenbara."

Jason Burt, Telegraph:

"Liverpool, Manchester City och Chelsea, tre titelkandidater, spelar i en egen liga."

"United är åtta poäng bakom ledarna Chelsea efter bara nio matcher - nästan en poäng per match - och redan nu får de nog hoppas på en topp fyra-placering som bäst."

"Det kanske är tillräckligt bra för Glazers, men de borde ha tittat på Solskjaers ansiktsuttryck när han vandrade av planen. Han var helt chockad. Han var helt borta. Han såg ut som en man som drunknade."

Phil McNulty, BBC:

"Det var uppenbart att Liverpool skulle vara starkare i år efter den plågsamma fjolårssäsongen där skador och en historiskt usel hemmaform såg dem kriga in i det sista om en Champions League-plats."

"De avslutade bra och slutade tre, de har tagit med sig den formen in till denna säsong. De har uppvisat ett enormt lugn sedan första dagen."

"När Virgil van Dijk är tillbaka i försvaret medan Salah spelar på en nivå som gör att han ser ut som världens bästa spelare är Liverpool en ostoppbar maskin och United fick känna på dess kraft."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer