Rapport: The Reds förnedrade United

Bild till nyheten Rapport: The Reds förnedrade United
Vilken uppvisning Liverpool bjöd på när de pulveriserade Manchester United på Old Trafford! Det var pojkar mot män från start till mål och slutsiffrorna skrevs till hela 5-0 till Jürgen Klopps mannar.

Manchester United skapade matchens första målchans när Bruno Fernandes fick bollen med mycket yta i straffområdet, men portugisens avslut gick högt över.

Strax efter Brunos miss gjorde Liverpool ett mycket fint anfall som renderade i ett ledningsmål! Roberto Firmino vände upp vid mittplan och hittade fram till Mohamed Salah som drev framåt och släppte bollen i perfekt tid vilket gav en djuledslöpande Naby Keita ett friläge mot David De Gea. Keita behöll kylan och gav sitt lag ledningen.

0-1:

Drömstarten med ett tidigt ledningsmål blev ännu bättre i den 13:e matchminuten då Diogo Jota kastade sig fram och rakade in bollen i öppen kasse efter ett fint lågt inlägg från Trent Alexander-Arnold. Liverpool var det klart bättre laget och Manchester United var märkbart störda av gästernas intensitet.

0-2:

Drygt halvvägs in i halvleken tvingades Jürgen Klopp till ett byte. James Milner skadade sig i en halkning och kunde inte fortsätta. Curtis Jones fick komma in från bänken.

United hade därefter en period med lite bollinnehav och chanser, men Liverpool skulle visa sin effektivitet genom göra ett tredje mål innan paus. Efter en skotttäckning studsade bollen fram till Keita i straffområdet som spelade in den till Salah som på en touch vinklade upp bollen i nättaket. Salahs sanslösa målform fortsätter, han har nu gjort mål i tio raka matcher.

0-3:

Det slutade inte vid tre mål innan paus! På tilläggstid gjorde Salah sitt andra för matchen med ett säkert avslut nere vid De Geas högra stolpe. Liverpool tog alltså med sig en fyramålsledning in till pausvilan medan ett förnedrat United-lag möttes av kraftiga burop när de vandrade mot spelartunneln.

0-4:

Det dröjde inte längre än fyra minuter i den andra halvleken innan The Egyptian King slagit till igen. Jordan Henderson levererade en perfekt yttersidapassning i djupet till Salah som chippade över De Gea för att fullborda ett hattrick!

0-5:

Hemmalaget såg ut att ha reducerat genom Cristiano Ronaldo strax efter Liverpools femte mål, men målet dömdes bort för offside efter en VAR-check.

Efter en timmes spel blev situationen än värre för Manchester United när Paul Pogba fick syna det röda kortet till följd av en satsning mot Naby Keita med sträckta ben. Taylor delade först ut ett gult kort men efter att ha tittat på tacklingen på VAR-monitorn tog han fram det röda kortet. Keita fick rejält ont och bars av planen på bår. Alex Oxlade-Chamberlain ersatte honom.

Det röda kortet blev som en slutpunkt för matchen. Liverpool valde att helt slå av på tempot och rullade bollen i laget under de sista 25 minuterna, det var knappt så att de försökte anfalla och med ett motståndarlag som helt gett upp var det inga problem att hålla i bollen och njuta av den ljudkuliss som The traveling Kop skapade på Old Trafford.

5-0 blev därför slutresultatet. Att det var en osannolik överkörning från Jürgen Klopps mannar låter nästan som en underdrift.

Premier League

Manchester United - Liverpool 0-5 (0-4)

Målen: 0-1: (5) Keita (Salah), 0-2: (13) Jota (Alexander-Arnold), 0-3: (38) Salah (Keita), 0-4: (45+4) Salah (Jota), 0-5: (50) Salah (Henderson)

Domare: Anthony Taylor

Skott: 12-19

Skott på mål: 4-8

Bollinnehav: 36%-64%

Passningar: 396-723

Passningsprecision: 81%-89%