– Jag kan spela tills jag är 39

Bild till nyheten – Jag kan spela tills jag är 39
Mo Salah tror att han har minst tio år kvar på toppen.

The Egyptian King är i sin bästa form i karriären och har smällt in tolv mål på 11 matcher så här långt. Av många rankas han som världens just nu bästa spelare.

Men i samma veva som han hyllas för sina insatser, handlar också mycket av snacket om att han han sitter på ett kontrakt som löper ut den 30 juni 2003. 

Som en av Premier Leagues främsta spelare ska hans nya lönekrav ligga kring de bäst betalda i ligan. 

När nuvarande kontraktet löper ut är han fyllda 33 år.

– Jag har har fortfarande mycket att uträtta och därför fokuserar jag alltid på mitt spel för att visa folk att jag kan spela på toppnivå i många, många år till, säger Salah i en intervju med Sky Sports.

– Jag är alltid motiverad och jag ger alltid allt för klubben. Det är något jag kommer att fortsätta att göra för att motivera mig själv och det kommer jag göra fram till den dag jag lägger av.

– Jag ska inte ljuga. Mitt mål är att bli världens bästa spelare. 

Åldern är alltså inget som bekymrar Salah.

– Nej, nej. Med åldern kommer mycket rutin och jag har redan skaffat en hel del erfarenhet. Det bekymrar mig inte alls och dessutom är jag i toppform.

– Jag tror att jag kan spela på topp tills jag är 38-39 år. Det är jag inte orolig för. Jag kan spela tills mina barn säger: "kom och spela med oss istället."

Salah fick också frågan om exempelvis Lionel Messi, 34, Cristiano Ronaldo, 36, och Robert Lewanowski, 33, och om spelare kan hålla längre på toppnivå i den moderna fotbollen. 

– Det finns inget som hindrar det längre. Tittar du på Messi och Ronaldo så har de vunnit flest Ballon d'Ors efter att de passerat 30. Ronaldo har vunnit den fyra gånger, Messi två-tre gånger och Lewandowski kunde ha vunnit ifjol. Benzema är också i toppform efter 30 och samma sak med Suarez. Fotbollen är i förändring och många spelare är i fysisk topptrim när de är 32-33. 

På frågan om när han själv ska vinna sin första Ballon d'Or svarade Salah med ett brett leende:

– Förhoppningsvis den här säsongen!

* Den så hett eftertraktade Ballon d'Or-bucklan till världens bäste spelare har delats ut av det franska fotbollstidningen France Football sedan 1956. Bara en gång tidigare har priset tilldelats en Liverpoolspelare och det var Michael Owen år 2001.

Källa: liverpool.no


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer