Kalla fakta inför Man United

Bild till nyheten Kalla fakta inför Man United
Jürgen Klopp kan inkassera sin 200:e seger som Liverpoolmanager på Old Trafford. Här hittar du alla intressanta fakta inför stormötet.

Kvällens möte blir Klopps 331:a som boss för The Reds. Och lyckas laget plocka minst en poäng så blir han dessutom den förste managern i klubbens historia att att gå obesegrad mot Man United i sju raka matcher. 

Mo Salah kan också skriva klubbhistoria om han gör mål i tre raka bortamatcher mot United i liga- och cupspel.

Om Salah finner nätmaskorna så blir han även den andre spelaren någonsin att göra mål i fem raka bortamatcher i ligaspelet tillsammans med Sam Raybould, som lyckades med konststycket 1902/03.

Roberto Firmino har gjort samtliga av sina 12 sista mål på bortagräs, varav 10 i ligan. Det har inte heller någon annan lyckats med i klubbens historia.

Detta blir det 208:e officiella mötet mellan Liverpool och Man United och den 99:e på Old Trafford. På de föregående 98 har United vunnit 49, 31 har slutat oavgjort och bara 18 gånger har Liverpool gått vinnande ur striden.

Sedan år 2000 har Liverpool vunnit sex matcher på Old Trafford. Bara tre av segrarna har kommit de senaste 15 åren, varav den senaste i vintras då det blev 4-2-seger.

Trent Alexander-Arnold fick sin Premier League-debut på just Old Trafford i 1-1-matchen i januari 2017.  

Liverpool har gjort mål i samtliga 21 bortamatcher sedan 0-1-förlusten i Southampton i januari i år. 

Laget har även gjort minst tre mål i de senaste åtta bortamatcherna den här säsongen och i nio av de senaste tio. 

I Premier League har Klopps grabbar gjort 27 mål på de senaste nio bortamatcherna.

Liverpool har inte förlorat sina tre senaste besök på Old Trafford i ligan och kan göra det till fyra ikväll, för första gången sedan oktober 1992.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer