Fortsatta framsteg för Elliott

Bild till nyheten Fortsatta framsteg för Elliott
Harvey Elliott kämpar vidare i med sin rehabilitering och har på sina sociala medier delat med sig av sina framsteg på vägen mot comeback.

Det var i ligamatchen mot Leeds tidigare under hösten som olyckan var framme för supertalangen Harvey Elliott. Han tacklades styggt av Pascal Struijk vilket resulterade i att foten vred sig så pass illa att han tvingades till operation.

Operationen genomfördes bara några få dagar efter matchen och sedan dess har engelsmannen jobbat hårt på AXA Training Centre för att ta sig tillbaka så snabbt som möjligt. Liverpool har inte satt något potentiellt datum för comeback, men klubbläkaren Jim Moxon har meddelat att förhoppningen är att Elliott ska vara tillbaka i spel innan säsongens slut.

För några veckor sedan postade Elliott ett inlägg där han cyklade på en motionscykel och nu ser han ut att ha tagit ytterligare kliv i sin rehabilitering. I en uppdatering på sociala medier kunde man se hur 18-åringen går på ett löpband i en pool på träningsanläggningen för att bygga upp styrkan i fotleden. Därefter har han även lagt ut en video från gymmet där han genomför diverse övningar, helt utan kryckor. 

Uppdateringarna tyder på att rehabiliteringen går framåt för mittfältaren, vilket kanske inte kommer som någon överraskning med tanke på hur James Milner berömde honom förra veckan:

– Han har varit så positiv redan från start. Jag pratade om mental styrka tidigare och sättet han reagerade på händelsen, hur han pratade, det verkade som att han var 30 år och varit med om det tidigare. Han är otrolig. Han har en fantastisk inställning, han jobbar hårt och har gjort stora framsteg.

– Jag tror inte att det är så långt kvar innan han kan bli kvitt kryckorna, vilket är fantastiskt. Man måste bara se till att hålla mobilen ur händerna på honom! Jag tycker nästan det är bra att han går på kryckor eftersom han inte kan vara inne på Instagram och Twitter och så! Men han jobbar stenhårt, det är sådant som folk utifrån inte ser. De ser videos från gymmet, men han jobbar hårt hemifrån också med olika övningar för att behålla styrkan i benet. Det är tråkiga övningar och det hade varit lätt att inte göra dem, men det är det hårda arbetet som lägger grunden. Han gör det väldigt bra, det är kul att se.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer