– Det här är viktiga poäng för oss

Bild till nyheten – Det här är viktiga poäng för oss
Alisson Becker, som enligt UEFA var planens bästa spelare på Wanda Metropolitano, var mycket nöjd efter segern mot Atletico Madrid.

Alisson Becker blev av UEFA utsedd till matchens lirare i Liverpools 3-2-seger mot Atletico Madrid efter ett flertal mycket fina räddningar. 

– Det var en rolig match att spela, konstaterade målvakten när han mötte pressen efter slutsignalen.

– Det är den här typen av matcher som de bästa lagen och spelarna vill spela. Det är alltid tufft att komma till den här arenan. Jag har spelat här två gånger tidigare och förlorat bägge matcherna. Det var skönt att få vinna nu, de tre poängen är viktiga för oss. 

– Vi måste bara se till att fokusera lite mer i matcherna, vi vet att vi kan göra det ännu bättre. Vi spelade riktigt bra i lördags men vi kan inte förlita oss på den senaste matchen. Nu måste vi se på vad vi gjorde bra och mindre bra här så att vi kan ta kliv framåt.

Mohamed Salahs strålande målform fortsätter. UEFA tillskrev anfallaren 1-0-målet trots styrningen på James Milner och sedan avgjorde anfallaren matchen från straffpunkten. 

– Jag är väldigt glad för hans skull. Han är en fantastisk spelare. Han visar det om och om igen ute på planen med sina fina mål, sa Alisson om sin lagkamrat.

– Han bidrar med väldigt mycket till laget, inte bara med sitt målskytte. Jag är väldigt glad för hans skull, förhoppningsvis kan han fortsätta så här.

Atletico Madrid såg ut att ha fått en chans att ta sig tillbaka in i matchen när domaren pekade på straffpunkten med tio minuter kvar att spela, men efter en extracheck på monitorn vid sidan av planen ändrade han sitt domslut.

– När det gäller straffen så var jag ganska säker på att det inte var straff. Jag hade bra sikt och gick omedelbart fram till domaren för att prata med honom, ibland har domarna inte lika bra sikt. Enligt mig fungerade det bra med VAR-checken. Ni har säkert sett bilderna så ni vet nog mer. Domaren fattade ett bra beslut. Det var inte lätt, det var stor press från supportrarna, men jag tycker att det var det rätta beslutet.

Managern är en maestro

Alisson berättade vad Jürgen Klopp sa till laget i paus efter att de tappat en tvåmålsledning till likaläge.

– Jag tycker att managern är en maestro när det gäller att säga rätt saker i rätt lägen. Jag tycker att han fick oss in i matchen igen redan i omklädningsrummet, vi klev ut med en lite annan attityd i andra halvlek. 

– Det är inte lätt att släppa in ett mål snabbt efter att ha tagit en tidigt tvåmålsledning. Vi visste att det inte skulle bli lätt att komma hit, men jag är glad att vi kunde göra ett tredje mål. Det finns dock utrymme för förbättring, men det är inte lätt när de parkerar bussen framför mål. Vi är glada för de tre poängen.

Källa: Liverpoolfc.com


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer