– Hans hunger och passion har aldrig varit starkare

Bild till nyheten – Hans hunger och passion har aldrig varit starkare
Mohamed Salah är i sitt livs form. Liverpools assisterande tränare Pep Lijnders tror att en ostörd uppladdning i somras lade en viktig grund för de fantastiska prestationerna.

Salah är namnet på de flesta fotbollssupportrars läppar just nu. Han levererar vecka in och vecka ut och i de senaste två matcherna har han adderat två mål till samlingen som absolut kommer finnas med i diskussionen när säsongens snyggaste mål ska utses i maj. 

Faktum är att Salah rent poängmässigt är bättre än någonsin. På de åtta inledande Premier League-matcherna av säsongen 2021/22 har han noterats för ett mål eller en assist var 65:e minut (sju mål och fyra assist).

Förra säsongen landade han på 22 mål och fem assist (poäng var 114:e minut), under den titelvinnande säsongen 2019/20 gjorde han 19 mål och 10 assist (mål var 100:e minut) och säsongen dessförinnan var siffrorna 22 mål och åtta assist (poäng var 109:e minut). 

Just nu är han till och med bättre än sin rekordsäsong 2017/18 då han smällde in hela 32 mål och gjorde 10 assist vilket ger en poängleverans var 70:e minut. 

Jürgen Klopps högra hand Pep Lijnders har i en intervju med The Athletic försökt att förklara varför Salah kan prestera på den nivån han gör denna säsong. Han pekar på sommarens semester och försäsong som en viktig faktor.

Salah hade en sällsynt lång semester i somras där han hade sju veckor ledigt från fotbollen innan han rapporterade för försäsongsträning. 

– Till och med de allra bästa behöver få en paus. Det i kombination med en hel försäsong har lagt grunden, säger Lijnders.

– Ibland underskattar människor vikten av att spelarna ska få ladda om efter en känslomässig och högintensiv period. Hans inställning har varit otrolig sedan starten av försäsongen. Han är verkligen en förebild.

Att publiken är tillbaka på läktarna ses också som en faktor till den fina formen.

– Mo är en högpresterande spelare och sådana spelare blir ännu bättre inför publik, säger en källa i Liverpools omklädningsrum. 

– Hans hunger och passion har aldrig varit starkare. Han har verkligen gett sig ut på ett uppdrag att lyckas. Fysiskt och självförtroendemässigt är han på en mycket bra plats. Han vill vinna tillbaka guldskon men mer än allt vill han vinna titlar med det här laget.

Lijnders upplever att Salah verkligen njuter av sin fotboll för tillfället.

– Vi alla vet att Mo är en speciell spelare som spelar med ren och skär glädje. 

– När toppspelarna njuter av sin fotboll och är så här pass professionella så blir de ostoppbara. Ibland ser det ut som att han är ute i parken och spelar, som att han är en ung grabb igen i sättet han dribblar sig fram för att göra mål.

Liverpool som lag har en helt annan stabilitet denna säsong efter att Virgil van Dijk, Joel Matip och Joe Gomez tagit sig tillbaka från skada. Stabiliteten leder till att Salah kan få bollen i farligare lägen jämfört med förra säsongen.

– Det här laget klickar verkligen just nu, särskilt på högersidan. Det hjälper när det kommer till att hitta rätt tajmning och positioner. Att det finns en trygghet i positionsspelet hjälper vår fronttrio att vara oförutsägbara. När man kombinerar spontanitet och kreativitet så kan mål som i lördags eller mot Man City bli verklighet. 


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer