Salah delade ut prinsens miljöpris

Bild till nyheten Salah delade ut prinsens miljöpris
Efter uppvisningen mot Watford i lördags fick Mohamed Salah avsluta helgen i London med att dela ut ett pris på prins Williams och Sir David Attenboroughs nyinstiftade miljögala.

Världens just nu bäste fotbollsspelare stannade i London efter 5-0-krossen mot Watford och genast satte spekulationer igång på sociala medier att det rörde sig om nya kontraktsförhandlingar med Liverpool. 

Vid hans sida fanns dessutom agenten och vännen Ramy Abbas Issa.

Men faktum är att vår egyptiska konung som ende fotbollsspelare var inbjuden till den allra första Earshot Prize-galan på fashionabla Alexandra Palace för att dela ut ett miljöpris. Där fick han bland annat morsa på andra kungliga "kollegor" som prins William och hertiginnan Kate, bilden ovan.

Galan har startats upp av prinsen och Sir David Attenborough för att hylla och uppmärksamma nyskapande uppfinningar för att hantera klimatfrågor. Tanken är att galan ska hållas årligen fram till 2030.

Salah delade ut ett pris i kategorin "Revvie Our Oceans" där de tre nominerade organisationerna jobbar för att rädda världshaven. 

Han var i celebert sällskap eftersom de övriga prisutdelarna var hertiginnan Kate, Emma Thompson och Emma Watson. Från scenen uppträdde såväl Coldplay som Ed Sheeran. 

I sitt tal förklarade Mo Salah varför miljöpriset betyder mycket för honom personligen. 

Se talet på denna Twitter-länk: https://twitter.com/i/status/1449862911397138441

– Jag brinner för detta eftersom jag växte upp nära vatten, Medelhavet, och det är viktigt för livet i regionen, precis som alla hav på planeten.

– Mot slutet av seklet kan det finnas mer plast än fisk i havet om vi inte gör något nu.

Det är en läskig tanke. Men finalisterna i detta pris har hittat geniala lösningar för att rädda våra hav.

Priset gick slutligen till Coral Vital, som skyddar hotade ekosystem genom att odla resistenta koraller på land och sedan plantera ut dem i skadade korallrev.

Som av en händelse visade det sig att en av dem som står bakom organisationen, Gator Halpern, själv är fanatisk Liverpoolsupporter. 

När han och kollegan Sam Teicher tog emot priset via videolänk sa Halpern. "You´ll Never Walk Alone, Mo! Love you." varvid Salah svarade med ett brett leende. 

Coral Vital fick ta emot en check på hela £1M till projektet att fortsätta skydda korallreven.

Här hittar du de övriga vinnarna under Earshot Prize-galan.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer