"Tar över stafettpinnen från Messi"

Bild till nyheten "Tar över stafettpinnen från Messi"
​Mohamed Salah hyllas i engelsk press efter Liverpools överkörning av Watford.
Ian Doyle, Liverpool Echo:

"Det verkar inte räcka för Salah att cementera en plats som världens just nu bästa fotbollsspelare, han verkar ha gjort det till sin uppgift att bidra med kandidater till månadens mål i Premier League."

"Man kunde ha trott att Salah skulle vara nöjd efter det fantastiska målet mot Manchester City för två veckor sedan som verkligen var en toppenkandidat till priset, men nej. Här mot Watford - här där allt startade som Liverpoolspelare i augusti 2017 - slog egyptiern till med vad som går att argumentera för ett ännu snyggare mål."

"Hans mål, efter att ha tagit emot bollen efter en passning av Roberto Firmino, det hade allt."

Rob Draper, Daily Mail:

"Konceptet 'ny manager-boost' fungerar inte riktigt när man ställs mot Liverpool i första matchen. Det är nog bättre att bedöma dem efter matcherna mot Everton och Southampton."

"Redan från start såg det illa ut för Watford när Salah träffade ribban, även om det var i offsideposition. De spelarna på vänsterkanten som hade fått i uppgift att stoppa Salah hade det inte lätt."

"Danny Rose startade i en trebackslinje och hade stöd av Adam Masina som wing-back, men Masina var inte mycket till defensivt stöd, det var bland annat han som förlorade en duell med Salah innan 1-0-målet."

"Det var verkligen en match som var pinsamt ojämn. Det såg ut som att det var en FA-cupmatch mot ett League One-lag, men faktum är att ett lag från de lägre divisionerna i de stunderna brukar bjuda på större motstånd än så här."

"Det känns lite som 2019 igen. Publiken är tillbaka. Vardagen börjar bli som vanlig igen. Och Liverpool verkar oslagbara. Mohamed Salah ser ut att kunna göra vad han vill med bollen, han gör mål när han vill likt en överlägsen unge på skolgården."

"I en match där Roberto Firmino gjorde ett måltjuvshattrick var det trots allt Salah som bjöd på de extraordinära prestationerna."

"När Lionel Messi inleder sitt långa hejdå till sporten känns det som att Salah har tagit över stafettpinnen när det gäller att göra oförklarliga mål som får motståndarna att se ut som barn. För två veckor sedan dribblade han förbi fyra Manchester City-spelare och bjöd på en kandidat till säsongens mål. Här höjde han insatserna med ännu en kandidat att ta med i beräkningen."

Jamie Braidwood, Independent:

"Tänk er att göra inte bara ett, utan två mål som omedelbart blir kandidater till säsongens mål under en och samma månad? Mohamed Salah visade prov på fortsatt superform med ett mål som kommer att minnas runtikring Anfield under en lång tid."

"Kontrollen han uppvisade när han dansade förbi Watfords försvarare och avslutet han drog till med visar att Liverpoolstjärnan är Premier Leagues, om inte världens, bästa spelare just nu."

"Med en tuff vecka framför sig kunde de inte ha gått mycket bättre för Liverpool. De tre poängen kändes säkrade redan efter det första målet och efter en timmes spel var det klappat och klart. Det tillät Klopp att vila både Trent Alexander-Arnold, som gjorde det bra efter skadan, och Andy Robertson inför tisdagens match mot Atletico Madrid och söndagens match mot Manchester United."

"Alisson och Fabinho kommer vara tillgängliga i de båda matcherna och Liverpool ser ut att vara i fantastisk form inför en mycket viktig vecka för deras säsong."

Paul Gorst, Liverpool Echo:

"Sällan lär Jürgen Klopp uppskattat en match med avspark 13:30 mer än denna. Liverpoolmanagern har under sina sex år i klubben inte hymlat om vad han egentligen tycker om den första avsparkstiden på lördagar."

"I och med att Claudio Ranieris Watfordera skulle inledas fanns det de som redan hade börjat knappa på texter med 'nya manager-boosten' som narrativ."

"Men all ilska som Jürgen Klopp kände under fredagens presskonferens var som bortblåst på Vicarage Road när Liverpool stod för en totalt dominant insats."

"I stunder av denna 5-0-seger bjöds det på frejdig och högkvalitativ fotboll. Det var nog så nära perfektion de kommer komma denna säsong."

"Mohamed Salah kommer stjäla rubrikerna, det med all rätt, men Firmino och Mané verkar nu åtminstone vara i närheten av den form som gjort att dem till de stora Anfieldprofilerna de är idag."

"Det såg ut som att Firmino hade dragit stor nytta av en full vecka av träning på AXA Training Centre medan hans lagkamrater Alisson och Fabinho var på samling med Selecao. I den här formen kan han mycket väl bli kallad till nästa samling, men Klopp hoppas nog i det tysta på att Tite ignorerar Liverpools nummer 9:s hyllningskörer."

This is Anfield:

"'Give the ball to Bobby and he will score!' Oftare än förra säsongen iallafall."

"Han gjorde nio mål på 48 matcher förra säsongen och har redan nu gjort sju. Om vi antar att han spelar lika många matcher denna säsong så kan vi se fram emot totalt 41 mål från anfallaren. Det är så det fungerar."

"Kanske inte, men det råder inga tvivel om att Firmino tar sig till rätt lägen betydligt oftare 2021/22 jämfört med förra säsongen."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer