Klopp efter storsegern

Bild till nyheten Klopp efter storsegern
Mycket fokus låg på Mohamed Salah när Jürgen Klopp höll sin presskonferens efter 5-0-segern mot Watford.

Ett hattrick av Roberto Firmino, varsitt mål av Sadio Mané och Mohamed Salah, där den sistnämndes var av absolut högsta världsklass, säkrade tre poäng för Liverpool i bortamatchen mot Watford.

Detta hade Jürgen Klopp att säga på sin presskonferens efter överkörningen:

Om Salahs insats:

Journalisten frågade om anfallaren ser ut som Lionel Messi i den här formen.

– Han ser ut som Mo, vilket är riktigt bra. Han är i bra form. Det fanns mycket som var härligt med segern, tre mål av Bobby, Sadio gjorde sitt 100:e Premier League-mål, men det går inte att bortse från insatsen som Mo står för idag.

– Jag sa det omedelbart efter matchen, om man tar bort hans mål så var det ändå en otrolig insats idag. Det är viktigt för oss, det är därför vi kan vinna matcher. Målet var väldigt speciellt, men backar man bandet kan man nog hitta ett liknande mål på hemmaplan mot Watford. Han är den typen av spelare som kan göra sådana här saker. Det är bra för oss.

Om dagens mål jämfört med det mot Man City:

– Varför ska jag jämföra två världsklassmål? Jag gillar båda. De är olika typer av mål, det ena var lite mer dynamiskt, lite mer ytor. Inget av målen är möjligt att göra för oss med normala fötter. Men det är möjligt för honom, vilket är otroligt. Man kunde se när laget firade att det var ett väldigt speciellt mål.

Om huruvida Salah är bäst i världen just nu eller ej:

– Ja, han är helt klart en av världens bästa just nu. Det är inte upp till mig att säga vem som är bäst. Enligt mig är han bäst. Jag ser honom varje dag och det gör det lätt för mig att säga så, men vi har Mr Lewandowski, Ronaldo sprutar fortfarande in mål, Messi presterar fortfarande på högsta nivå, Mbappe.. Men ja, just nu toppar han den listan.

Om Manés 100:e Premier League-mål:

– Det som är speciellt, som vi inte får glömma, är att han gjorde 100 mål utan straffar. Det är en speciell siffra. Han bör och kommer vara mycket stolt. Det är inte många spelare som lyckas med det. Vi behöver inte prata om Sadios kvaliteter, han är också en världsklasspelare. Det är otroligt hur bra han är. En stor dag för honom, helt klart, jag är glad för hans skull.

Om hur Salah är på träning:

– Han är ett superproffs. Han gillar träningen, den fysiska och taktiska delen av det. Han är verkligen professionell. Han gör sådana här saker på träning också. Vårt lilla problem är att vi inte har så mycket tid på träningsplanen, vilket innebär att vi inte ser det så ofta på träning eftersom vi inte har den tiden.

Om vad som gjort Salah till världens bästa spelare:

– Han har redan varit på den här nivån länge nu. Självklart blir han bättre, vilket är bra. Han är i en ålder där han fortfarande kan utvecklas. 

– Se på passningen till första målet, otroligt. Han har gjort sådana saker sedan sommaruppehållet. Som sagt så har vi inte hundratals timmar för träning. Men spelarna utvecklas hela tiden. 

– Han har spelat för oss i kanske fem år nu och det är otroligt hur han har presterat under den här tiden. Han har nog varit på topp fem-listan sedan han kom till Liverpool, men nu är han allra bäst. 

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer