Salah septembers LFC-spelare

Bild till nyheten Salah septembers LFC-spelare
Mohamed Salah utsågs föga förvånande till Liverpools bästa spelare i september.

Mohamed Salah prisades igår med supportrarnas utmärkelse för månadens spelare i Premier League och även Liverpools egna pris gick till anfallaren som uppvisat toppform under säsongsinledningen.

– Jag är glad så länge laget fortsätter att vinna. Jag försöker att hjälpa till så mycket jag kan genom att göra mål. Att laget vinner är det viktigaste för mig, säger Salah till Liverpoolfc.com.

När Salah får frågan om vad som var höjdpunkten kan han inte låta bli att nämna supermålet mot Manchester City, som dock ägde rum i oktober.

– Jag vet inte, kanske det senaste målet?, säger han innan journalisten påpekar att det målet gjordes i just oktober.

– Då är det nog Milan-målet. Det var första gången jag gjorde mål mot dem i Champions League och vi låg under med 2-1 också, så det var viktigt för att vi skulle kunna vända.

I september nådde egyptiern upp till 100 ligamål för Liverpool.

– Jag är självklart väldigt stolt över att ha gjort så många mål. Alla mål är viktiga för mig. Att vara den spelare som gjort 100 mål allra snabbast för Liverpool är speciellt för mig. Jag försöker alltid att göra mål för att hjälpa laget, men det här är speciellt.

Målet mot Manchester City kommer på tal igen, men Salah väljer att lyfta fram supportrarna på Anfield.

– Stämningen var fantastisk och det gjorde det hela mer speciellt, med supportrarna och Anfield. Vi njöt av den matchen, det var inte vår bästa insats men i den andra halvleken slog vi tillbaka och det var stämningen på arenan som hjälpte oss att spela bättre.

Liverpools säsongsinledning placerar dem tvåa i Premier League-tabellen, ett poäng bakom Chelsea.

– Vi måste ge allt för att lyckas vinna någonting och jag tycker att vi har kvaliteten som krävs. Vi har ett fantastiskt lag, så vi måste pusha varandra till max för att försöka vinna någonting. Jag är säker på att alla känner likadant. Vi måste behålla tanken i huvudet att vi kommer att avsluta säsongen med att ha vunnit.

Imorgon, lördag, väntar en match mot Watford. Ett favoritmotstånd för Salah. Han har gjort åtta mål på sex matcher mot de gulsvarta.

– Man tänker på det ibland, men jag ser bara fram emot matchen, vi har lite tid kvar att förbereda oss så jag är väldigt taggad inför matchen.

Månadens spelare i Liverpool säsongen 2021/22:

Augusti: Mohamed Salah

September: Mohamed Salah


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer