Jones: 50 matcher är helt otroligt

Bild till nyheten Jones: 50 matcher är helt otroligt
Curtis Jones är stolt över att ha nått upp till milstolpen 50 framträdanden för Liverpool. Nu blickar han fram emot kommande 50.

Curtis Jones har under de senaste åren tagit klivet från en talang i akademin till en självklar del av Jürgen Klopps seniortrupp. Faktum är att han tidigare i höstas, mot Norwich i Ligacupen, gjorde sitt 50 framträdande på seniornivå för Liverpool.

– Det var stort, en stolt stund, säger Jones till Liverpoolfc.com om att ha nått upp till milstolpen.

– Jag visste inte ens att det var mot just Norwich som jag skulle nå 50 matcher. Jag håller inte direkt räkningen på alla matcher. Jag tar varje match i taget och tänker inte att "nu är det min 23:e match" eller så. Jag satte egentligen inga konkreta mål när jag inledde min resa, det var mer att jag skulle hålla mig kvar i truppen. 

– I hela mitt liv har jag drömt om att spela för den här klubben så om jag bara hade fått göra ett framträdande hade det varit enormt stort. Men 50? Det är galet, helt otroligt.

Jones har fått beröm från flera håll för sin förmåga att hantera spel på olika positioner på mittfältet.

– Jag är definitivt mer disciplinerad nu. Jag tar inte bara bollen och löper framåt som en galning för att försöka göra mål. Jag spelar ofta som en nummer 8 eller 10 så mitt fokus ligger på att ta mig in i straffområdet och vara en box-till-box-spelare. Så som vi spelar så 8:an och 10:an försöka bidra med mål och assist samtidigt som man måste pressa och vinna andrabollar. 

– Att spela som en 6:a mot Norwich, det var någonting nytt för mig. Jag spelade där på U17-nivå så jag visste väl iallfall lite grann vad jag höll på med, säger han med ett leende.

– Det handlade mycket om disciplin, jag visste att jag behövde kommunicera med Ox eller Naby om jag skulle ta offensiva löpningar. 

– Jag har spelat överallt, men jag njuter bara av det. Jag vill bara ut på planen och spela. Managern och staben vet att jag kommer gå ut på planen med ett leende på läpparna och ge 100 procent oavsett om jag spelar som högerback, mittfältare eller vad som helst.

Nästa milstolpe är att nå upp till ett tresiffrigt antal framträdanden.

– Jag har inte tänkt så mycket på det men jag skulle säga att jag vill prestera kontinuerligt och bli en regelbunden startspelare. Ibland är det så att man är utanför laget av olika anledningar, det kan handla om en skada, återhämtning eller vad som helst. Men jag är ung och beslutsam så jag vill göra det bra för klubben och spela så mycket som möjligt.

– Självklart vill jag bidra med mål och assist för att hjälpa laget, jag vill sprida glädje till supportrarna. Det är vad jag alltid försöker göra. Jag skulle inte säga att jag har ett specifikt mål för de kommande 50 matcherna. Det handlar mer om att prestera bra och vara en del av laget. Om jag gör det så följer förhoppningsvis målen och assisten.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer