Kelleher har fått ovanligt smeknamn

Bild till nyheten Kelleher har fått ovanligt smeknamn
Caoimhin Kelleher förklarar varför han fått smeknamnet "bläckfisken" i Liverpooltruppen.

Det var efter en högintensiv skottövning under sommarens träningsläger, där Caoimhin Kelleher storspelade, som ett något udda smeknamn föddes.

– Caoimh är som en bläckfisk idag, berättar Kelleher att James Milner utbrast.

– Det var en ganska fin komplimang, men de äldre spelarna är väldigt bra på att ge upplyftande kommentarer. De ser till att man får höra om man gör någonting bra, vilket är bra då det stärker ens självförtroende när man får beröm från spelare på den här nivån.

Kelleher har under de senaste åren blivit en självklar del av Liverpooltruppen och lyckades förra säsongen slå sig förbi Adrián i rangordningen bakom Alisson. Därmed får han ofta chansen till spel i de inhemska cuperna, senast mot Norwich räddade han en straff och spikade han igen målet.

Målvakten hoppas att laget kan gå långt i samtliga turneringar vilket kan leda till fler möjligheter till mer speltid.

– Vi vill vara så konkurrenskraftiga som möjligt. En klubb som denna, ett lag som detta, vi vill utmana om titlar i Premier League, Champions League och i alla turneringar vi deltar i.

– Vi har inställningen att ge 100 procent i varje match och sedan får vi se hur långt det räcker.

– Jag vill bara pusha Alisson så mycket jag kan på träning och lära mig så mycket som möjligt. När jag får chansen att spela så vill jag göra mitt bästa och bara fortsätta att prestera bra.

Kelleher är inte ensam som ung målvakt i seniortruppen. 18-årige Marcelo Pitaluga har det senaste året tränat regelbundet med John Achterbergs målvaktsgrupp.

– Det har känts väldigt bra att träna tillsammans med honom, säger irländaren.

– Han har varit här i nästan ett år nu så vi känner honom ganska bra- Han har varit skadad tidigare men det var skönt att se att han var tillbaka under försäsongen.

– Han har gjort det riktigt bra. Jag tycker att vi målvakter är väldigt nära varandra i gruppen. Vi tränar bra tillsammans och det känns bra att vara en del av den här gruppen.

Källa: Liverpoolfc.com


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer