– Han är den komplette mittbacken

Bild till nyheten – Han är den komplette mittbacken
Joel Matip är mycket glad över att spela tillsammans med Virgil van Dijk igen.

Joel Matip och Virgil van Dijk har under säsongsinledningen bildat ett starkt mittbackspar, detta efter att de båda spelarna missat stora delar av förra säsongen på grund av skada.

– Det är fantastiskt att spela bredvid Virgil igen, säger Matip enligt Liverpoolfc.com.

– Han var borta från spel länge så jag är väldigt glad att han är tillbaka ute på planen igen.

– Han är den kompletta mittbacken. Han är lugn med bollen och fantastisk utan boll. Han är en ledare när vi spelar matcher och vi har saknat honom, men nu är han tillbaka vilket är positivt för oss.

Inför säsongen fick Matip en ny mittbackskollega i form av Ibrahima Konate som värvades från RB Leipzig.

– Ibou har anpassat sig väldigt bra. Det brukar ta lite tid att anpassa sig rent generellt och särskilt att få ett bra samspel i försvaret. Det tar tid innan vi kommer veta hur vi båda agerar i särskilda situationer. Vi har tränat mycket tillsammans, det tar alltid lite tid att lära sig spela med en ny lagkamrat, men han har gjort det väldigt bra.

Matip menar att samspelet mellan försvararna, målvakten och den defensiva mittfältaren i det stora hela ser likadant ut oavsett vilka som spelar.

– Alla har samma idé kring hur vi ska försvara, men självklart är det så att alla reagerar lite olika, så man måste anpassa sig.

– Det beror på vilka sex spelare som spelar eftersom vi inte spelar på exakt samma sätt, det krävs alltid lite små justeringar. 

– Men spelidén, hur vi försvarar, är alltid densamma. 


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer