– Han gav LFC en identitet igen

Bild till nyheten – Han gav LFC en identitet igen
Jürgen Klopp har idag varit Liverpools manager i sex år. Pep Lijnders diskuterar tyskens betydelse för klubben.

Den 8 oktober 2015 meddelade Liverpool FC att de anställt en ny manager i form av Jürgen Klopp. Den tyske managern hade avbrutit ett sabbatsår som han inlett efter tiden i Borussia Dortmund för att ta sig an en ny utmaning på Merseyside.

Laget låg då tia i Premier League-tabellen och hade inte vunnit en titel sedan Ligacuptriumfen 2012. Spolar man fram bandet till idag har Liverpools meritlista utökats med en Supercuptitel, en titel i VM för klubblag, en Champions League-titel och en första ligatitel på 30 år.

– Alla har sett vad han har gjort med laget, med supportrarna och med klubbens struktur. Titlarna har kommit som ett resultat av denna kontinuitet och stabilitet. Han gav Liverpool en identitet igen, säger Klopps assisterade tränare Pep Lijnders till Liverpoolfc.com.

Lijnders får i intervjun frågan om vad hans första intryck av Klopp var och vad hans budskap var där och då samt om han har förändrats sedan dess.

– Om jag ska vara ärlig så är det detsamma som nu, han fokuserade på passion och struktur. 

– Han vet vad han vill. Det är viktigt. Han litar på de människor han arbetar tillsammans med. Han ger alla känslan av att de är en del av någonting större och att alla är viktiga i strävan mot ett gemensamt mål, oavsett om det gäller spelare eller medarbetare.

– Genuina människor behöver inte förändras. Om man vill beskriva Jürgen så är nog genuin rätt ord. När det gäller mig så har han inte förändrat min passion eller vad jag tror på, han har förändrat min personlighet och min syn på livet och fotbollen.

Lijnders tycker att de senaste årens framgångar klart överträffat stabens förväntningar.

– Den här klubben har så stor potential. För att uppfylla den potentialen måste man gå tillbaka till den heliga treenigheten - managern, supportrarna och truppen, om samma inställning finns hos dessa parter så går saker Liverpools väg i fotbollsvärlden.

– När en klubb har kämpat för en ligatitel i 30 år, när en klubb aldrig har vunnit VM för klubblag tidigare, när en klubb tar 97 poäng och vinner Champions League samma säsong, det är klart att det överträffat våra förväntningar.

Svaret på frågan om vad som är hans bästa stund från Jürgen Klopps tid i Liverpool blir kort.

– När han värvade mig.

Lijnders hoppas att framgångarna ska fortsätta under de kommande åren.

– Enligt mig är Jürgen vad Johan (Cruyff) var för Barcelona, han skapar någonting som går bortom åren. Förhoppningsvis kan det fortsätta så. Men år är inte viktiga inom fotbollen, det viktiga för oss som tränare och spelare är nästa match, nästa träningspass, nästa final. Det handlar om nuet.

– Detta är ett hungrigt LFC-lag, det är självsäkert och vet vad det vill. Jürgen leder på rätt sätt. Det är en fantastisk tid att vara Liverpoolsupporter. Njut av det och gör det högljutt.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer