Chockades av kärleken till klubben

Bild till nyheten Chockades av kärleken till klubben
Jürgen Klopp berättar vad som gjorde honom mest förvånad när han kom till Liverpool FC för sex år sedan.

Idag är det sex år sedan Jürgen Klopp skrev på för Liverpool Football Club. Under dessa sex fantastiska år har klubben tagit sig tillbaka till fotbollens finrum och fyllt på prisskåpet med bland annat en Champions League- och en Premier League-titel.

Klopp är känd för sitt passionerade ledarskap vid sidlinjen och även för hur passionerat han ser på relationen mellan klubben och dess supportrar. Trots detta var han inte riktigt redo för hur mycket fotbollen och klubben betyder för de röda supportrarna när han först anlände till Merseyside i oktober 2015.

– Passionen. Jag kände till den, men inte hur stark den var, kärleken för klubben, svarar Klopp när han i en intervju med Thisisanfield.com får en fråga om vad som överraskade honom mest när han kom till Liverpool.

– Liverpool FC är självklart en enorm klubb, ett världsomspännande varumärke, men på insidan är vi väldigt små - på ett bra sätt. Vi är nära varandra.

– I Mainz var jag spelare och sedan tränare, så jag behövde aldrig förändra någonting. Jag kunde ha samma kläder, ingen bad mig att bete mig som en manager, jag hade ju varit spelare för en dag sedan, så varför förändras? Det var ganska simpelt.

– Sedan gick jag till Dortmund och tänkte att jag behövde förändras, det var en större klubb. I början bar jag jeans och skjorta vid sidlinjen, jag tänkte att jag inte kunde springa runt i träningsoverall hela tiden. Men efter fyra eller fem matcher kände jag att det var dags att gå tillbaka.

– Sedan kommer man till Liverpool och börjar tänka på det igen. Men jag hade växt upp då, mognat, så jag behövde inte förändras på nytt. Det känns bra att man kan vara sig själv trots att man är i en så enormt stor klubb. 


19 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer