Klopps dröm: träna Steven Gerrard

Bild till nyheten Klopps dröm: träna Steven Gerrard
Jürgen Klopp behövde inte mycket betänketid då han fick frågan om vilken tidigare aktiv spelare som han hade önskat att träna.

Imorgon har Jürgen Klopp varit Liverpoolmanager i sex års tid. Under dessa år har tysken rönt enorma framgångar och tagit klubben tillbaka till den absoluta toppen av världsfotbollen.

Med tanke på framgångar som en Champions League-titel, en första ligatitel på 30 år och titlar i Supercupen och VM för klubblag finns inte många anledningar att fundera på vad som kunde ha varit. Det är dock intressant att spekulera i hur ett samarbete med legendaren Steven Gerrard, som lämnade klubben bara fem månader innan Klopps ankomst, hade sett ut. 

I en intervju med Thisisanfield.com berättar Klopp att Gerrard är den tidigare aktiva spelare som han helst hade fått chansen att träna. 

– Det är ett lätt svar. Det är Stevie! utbrister Klopp när han får frågan.

De båda var i klubben samtidigt under en period då Gerrard var akademitränare, men Klopp fick aldrig chansen att coacha honom som spelare - bortsett från en match i Australien efter säsongen 2017 där fyra tidigare spelare var involverade.

– När vi spelade i Sydney för tre eller fyra år sedan så hade vi inte ett allt lag så vi bjöd in McManaman, Agger, Jamie Carragher och Stevie, säger Klopp.

– Jag hade sett honom spela tidigare, men han var lite äldre där och då. De alla spelade riktigt bra, men Stevie - vilken spelare han var även då! Jag tror att han hade lagt skorna på hyllan och var akademitränare här. Otroligt.

– Stevie och jag, tillsammans i de rollerna, han som mannen på planen och jag som tränare, det hade varit trevligt! Så mitt svar är Stevie.

– För sex år sedan hade mitt svar varit annorlunda men nu är jag här och jag har lärt känna honom som person och som spelare så för mig är det ett lätt svar nu. 


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer