Englands U21-tränare lovordar Curtis

Bild till nyheten Englands U21-tränare lovordar Curtis
Curtis Jones har imponerat stort på många under de sista veckorna. En som verkligen stämmer in i hyllningskören är Englands U21-tränare Lee Carsley.

Curtis Jones senaste veckor har varit några av hans mest omtalade sedan han slog igenom i Liverpools seniorlag. Mittfältaren har startat fyra matcher i följd och tackat för Jürgen Klopps förtroende med fantastiskt fina insatser, på dessa matcher har han noterats för tre assist och ett mål.

20-åringen är för tillfället på landslagssamling med det engelska U21-landslaget. Tränare Lee Carsley har imponerats av spelarens mångsidighet.

– Det har inte varit någon överraskning för mig hur han har tagit kliv framåt i Liverpool. Jag har verkligen uppskattat att se honom spela på många olika positioner nu på slutet, säger Carsley till Mirror.

– Jag tänker dels på hans insats mot Norwich där han spelade som en sittande mittfältare. Man förknippar nog Curtis med ett offensivt hot, men den kvällen var visade han att han har fler kvaliteter än offensiva egenskaper och fin dribblingsförmåga.

– Han har visat att han är väldigt mångsidig som mittfältare. 

– Jag noterade förra samlingen, när matchen mot Rumänien ställdes in vilket gjorde att Curtis inte var tillgänglig för matchen mot Kosovo, att han då jobbade ännu hårdare och försökte att motivera gruppen. Han är en lagspelare, vilket passar perfekt in i vår filosofi. Ju mer spelarna kan motivera varandra desto bättre för England.

– Han är en bra kille både på och vid sidan av planen men framförallt är en exceptionell spelare. Det är tydligt hur han reagerar varje gång laget förlorar bollen, hans tempo i presspelet - han är en spännande spelare.

Jones har möjligheten att fortsätta imponera på sin landslagstränare denna samling då England ska spela två matcher: mot Slovenien idag, torsdag, och mot Andorra 11 oktober.

Källa: Thisisanfield.com.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer