– Är inte i närheten av att sluta

Bild till nyheten – Är inte i närheten av att sluta
Jürgen Klopp, som har kontrakt med Liverpool till 2024, har återigen fått besvara frågor om sin framtid.

Jürgen Klopp har denna vecka varit Liverpoolmanager i sex år. Under dessa år har han lett klubben till enorma framgångar och blivit en ikon bland supportrarna, som nog hoppas på att Klopp-eran ska fortsätta i många, många år framöver.

Som det ser ut nu är Klopps tid i Liverpool över efter säsongen 2023/24 då hans kontrakt löper ut. Han har dock inte uteslutit en förlängning men i flera intervjuer har han hintat om att han skulle må bra av ett break från fotbollen. Medan många spekulerar om tyskens framtid är han själv fullt fokuserad på att bringa mer framgång till Liverpool under de kommande åren.

– Jag är ganska säker på att jag är den tränare som oftast får frågan vad jag ska göra efter min karriär, säger Klopp till Thisisanfield.com.

– "Kommer du göra si?", "Kommer du träna Tyskland?", "Kommer du göra så?" Jag förstår inte, jag har fortfarande tre år kvar i Liverpool!

– Det är väldigt lång tid inom fotbollen och jag hoppas att vi är så framgångsrika som möjligt under vår tid här.

– Jag är inte i närheten av att sluta. Jag är fullt investerad i detta, fylld av energi, jag vill gå så långt som möjligt. Sedan får vi se hur det slutar.

När hans tid väl är över i Liverpool har Klopp slagit fast att han kommer ta ett års ledigt. 

– Jag vill se världen. Jag var en ung far, en medelmåttig spelare, vilket innebar att jag inte hade tid eller pengar för att se världen.

– Sedan blev jag manager och hade genast väldigt lite tid - lite mer pengar så att jag kunde se hela världen om jag ville, men ingen tid.

– Låt mig säga så här, när en säsong är slut kan jag självklart resa under sommaren. Men när en säsong är slut så ligger jag ned bakom mållinjen och hämtar andan efter ett 100-meterslopp i två veckor. Det är inte så att jag åker på semester och tänker "Nu, kom igen, jag vill se världen, resa dit, titta på den katedralen," eller så.

 – Jag ligger bara på en solstol någonstans under de första två eller tre veckorna, sedan brukar allt dra igång igen. Det är lugnt, jag vill bara se vad som finns därute, det är allt.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer