"Finns ingen bättre anfallare just nu"

Bild till nyheten "Finns ingen bättre anfallare just nu"
Mohamed Salahs storhet lyftes fram i brittisk press efter 2-2-matchen mellan Liverpool och Manchester City.
Martin Samuel, Daily Mail:

"Det är just den typ av skillnad en målskytt gör. Inte vilken målskytt som helst såklart. Den bästa i engelsk fotboll just nu. Det går att argumentera för att Mohamed Salah är i sitt livs form - vilket säger ganska mycket - och igår gjorde han ett enormt avtryck i en match som kan vara betydelsefull när ligan ska summeras."

"Salah spelade fram till ett mål och gjorde ett. Liverpool vann inte, men de kunde mycket väl ha förlorat. Vem vet hur viktig den här poängen kommer vara för Jürgen Klopps lag i maj? Marginalerna dessa två lag emellan har varit minimala tidigare."

"Skulle en renodlad matchvinnare ha avgjort den här matchen till Manchester Citys fördel? Det kommer vi aldrig att få veta. Vi kan dock spekulera. Här slet deras mittfältsanfallare hårt framför mål medan Liverpool höll det simplare."

"Se på deras första mål. Det kom efter en kontring där Liverpool hade inte en, inte två utan tre anfallaren, alla utomordentligt duktiga avslutare, som löpte mot straffområdet."

"Manchester City har även de fantastisk anfallspotential, men ofta gör de ett konstnummer för mycket medan Liverpool går direkt för bullseye. Manchester City dominerade den första halvleken men fick inte ut någonting för det. När Liverpool vaknade till liv i den andra halvleken tog de ledningen två gånger men släppte in två kvitteringsmål på grund av Citys imponerande ihärdighet."

Miguel Delaney, The Independent:

"Detta var en match som inte gjorde någon klokare när det gäller vilket lag som är Premier Leagues bästa, men kanske visade den vem som är ligans bästa spelare."

"Den händelserika 2-2-matchen på Anfield innebär att ligatoppen fortsatt är superjämn men den medförde också en känsla av att Mohamed Salah är redo att kliva upp ännu en nivå."

"Hans briljanta aktioner i samband med målen är vad den här matchen mellan Liverpool och Manchester City kommer att bli ihågkommen för. Han stod för två fantastiska prestationer med sin framspelning följt av ett superbt solomål."

"Pep Guardiolas lag uppvisade mästerlig karaktär genom att slå tillbaka. City-managern kan mycket väl argumentera för att James Milner skulle ha visats ut, Milner som hade stora problem på sin högerbacksposition. Men det går inte att argumentera för vem som var planens bästa spelare - kanske Europas bästa spelare för tillfället."

"Det var en prestation från Salah som kom lämpligt med tanke på att vi äntrar en era där vi pratar om vilka spelare som är bäst i världen efter Cristiano Ronaldo och Lionel Messi. Det finns inga andra sätt att beskriva vad Salah gjorde än att det var värdigt Messi, till och med värdigt Diego Maradona."

David Hytner, The Guardian:

"Det var ett mål värdigt en seger i vilken match som helst. Inte bara denna. När Mohamed Salah fick tag i bollen på sin högerkant i 76:e minuten såg det inte ut att kunna hända så mycket."

"Men Salah är i sällsynt bra form och efter att ha utmanövrerat Rodri sulfintade han Bernardo Silva på ett sätt som var ballerinalikt. Salah var inte färdig där. Han tog sig in i straffområdet, gick åt ena hållet och därefter det andra vilket lurade skjortan av Aymeric Laporte och sedan avslutade han med ett skott i borte gaveln från snäv vinkel."

James Pearce, The Athletic:

"Med sin senaste addition till sitt highlightspaket har Mohamed Salah skickat ett tydligt budskap till Fenway Sports Group's huvudkontor i Boston."

"Han är ett geni som presterar på allra högsta nivå. Han är en spelare som med sina prestationer har tagit honom till den högsta av hyllor för the Kop-legendarer."

"Det finns en kontraktssituation som måste lösas snabbt innan det blir en oönskad distraktion."

"Det finns ingen bättre anfallare i världen just nu - man hade inte bytt ut Salah mot någon. På nio matcher den här säsongen har han bidragit med nio mål och tre assist."

"Salahs bidrag till Jürgen Klopps lag är otroligt. Hans kontinuitet är fantastisk. Med Salah i anfallet känns det som att allting är möjligt. Utan honom hade framtiden känts mycket osäker."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer