– Bara de allra bästa gör sådana mål

Bild till nyheten – Bara de allra bästa gör sådana mål
Jürgen Klopp delade med sig av sina tankar kring resultatet, att James Milner undslapp ett andra gult kort och Mohamed Salahs supermål efter 2-2-matchen mot Manchester City.

Liverpool och Manchester City delade på poängen efter en händelserik tillställning på Anfield där publiken, efter en mållös första halvlek, bjöds på fyra mål efter pausvilan.

– Det var en spännande match som bestod av två helt olika halvlekar. Tack gode Gud att det var två olika halvlekar idag eftersom vi i den första spelade precis som man inte ska spela mot City och i den andra spelade vi exakt som man borde göra mot City, sa Jürgen Klopp på sin presskonferens efter matchen enligt Liverpoolfc.com.

– Det blev fyra mål i den andra halvleken men jag kan inte minnas en enda chans för oss i den första halvleken. Jag blev glad när domaren blåste för paus eftersom vi då kunde förändra några delar. Vi sa till grabbarna vad vi ville göra. Vi var passiva utan boll och när de kan spela igenom ens lagdelar så är det svårt att hänga med.

– Vårt största problem i den första halvleken var att vi inte spelade fotboll. Man träffas för att spela en fotbollsmatch, folk kommer till arenan och så spelar man inte fotboll - det låter och är fel. Så vi behövde börja spela fotboll i den andra halvleken, vilket vi gjorde omedelbart.

– Jag tror att det var uppenbart för samtliga att vi plötsligt spelade riktigt bra. Om vi bara hade spelat som i den andra halvleken så hade jag gärna sett oss vinna, men med tanke på hur vi spelade i första så hade det varit mycket begärt. En poäng är godkänt.

Pep Guardiola blev i andra halvlek ursinnig vid sidlinjen när James Milner inte fick ett andra gult kort efter en tackling på Bernardo Silva. Jürgen Klopp fick en fråga om situationen.

– Jag såg det inte. Jag stod för långt bort från situationen, men jag såg reaktionen från Citys bänk. Vi hade planerat att byta ut Millie redan eftersom han hade ett gult kort från första halvlek. 

Liverpools två mål var båda mycket bra fotbollsmål. Först spelade Mohamed Salah fram Sadio Mané med en ypperlig assist innan han gjorde ett helt otroligt solomål.

– Vi skapade stora problem för City i andra halvlek, vi gjorde fantastiska mål. Det första målet var en otroligt bra kontring, vi vann bollen, bam, bam, bam, två passningar. Sadio var i en bra position och avslutade bra, sa Klopp om 1-0-målet.

– Det andra målet: endast de bästa spelarna i världen gör sådana mål. Första touchen, första duellen som han vinner, hur han tog sig framåt och sedan lade över bollen på högerfoten och avslutade som han gjorde - helt otroligt. Eftersom den här klubben aldrig glömmer så kommer folk att prata om det här målet under en lång, lång tid. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer