– De har en intressant mix

Bild till nyheten – De har en intressant mix
Jürgen Klopp ger sin syn på varför det är en sådan svår utmaning att möta just Manchester City.

På söndag ställs Liverpool och Manchester City mot varandra för första gången denna säsong. Matcherna lagen emellan brukar bjuda på fantastisk underhållning då det är Englands två bästa lag under de senaste åren som slåss om poäng som kan vara avgörande när en säsong ska summeras.

Inför matchen har Jürgen Klopp pratat om vad det är som gör Manchester City till en så pass tuff motståndare som de är.

– Först och främst så är det bästa sättet att försvara att hålla bollen inom laget, vilket City gör rätt bra. De har mycket bollinnehav, sa tysken på sin presskonferens enligt Liverpoolfc.com.

– Sedan har de en fantastisk återerövringspress. Om de förlorar bollen så vinner de tillbaka den snabbt. Utöver det så har de möjligheten att formera laget på många olika sätt.

– Mot oss har de ofta spelat med en, eller åtminstone försvarat i, 4-4-2, vilket gett dem goda möjligheter till att stänga ytor. Sedan har de fantastiska individuella kvaliteter på många positioner vilket även det hjälper i försvarsspelet. Lägg därtill att om man lyckas bryta ned försvaret så ställs man mot en målvakt av yppersta världsklass. 

– De har en intressant mix skulle jag säga. Det är anledningen till varför City har vunnit ett gäng Premier League-titlar och andra troféer under de senaste åren, de är helt enkelt riktigt bra. De har en tydlig idé som kan justeras lite då och då. 

– Jag är inte helt säker, men jag tror att de förra året, eller om det var året innan det, började med att försvara med en 4-4-2-formation mot oss, De Bruyne tryckte uppåt i planen. Innan dess spelade de inte så. Vi får se hur de spelar denna gång.

– Det är inte bara vi som har en eller två extra dagar för förberedelser inför matchen, de har det också så vi får se vad Pep gör. Men det viktigaste tror jag blir att hålla i bollen så mycket som möjligt, det gör det omöjligt för dina motståndare att skapa chanser.  


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer