Kvartett ska spela i rödlistade länder

Bild till nyheten Kvartett ska spela i rödlistade länder
Jürgen Klopp har diskuterat det kommande landslagsuppehållet som innebär spel i rödlistade länder för ett gäng Liverpoolspelare.

Det förra landslagsuppehållet förde med sig en kaotisk situation där det in i det sista var oklart huruvida Liverpool skulle få spela sina brasilianska spelare efter att ha stoppat dem från att resa eftersom Brasilien är ett rödlistat land i England.

Efter söndagens match mot Manchester City är det nytt landslagsuppehåll och problematiken kvarstår även om regeringen i England har presenterat en ny typ av karantänlösning vid hemresa som möjliggör för spelarna att välja på vilket hotell de ska genomföra sin karantän.

På sin presskonferens inför matchen berättade Jürgen Klopp att de brasilianska spelarna - i detta fall Alisson och Fabinho då Roberto Firmino inte är uttagen i truppen -, Kostas Tsimikas och Sadio Mané alla kommer att spela i rödlistade länder om de reser iväg till sina respektive landslagssamlingar. Han gav inga besked kring huruvida Liverpool tänker stoppa dem från att resa eller inte.

– Det har inte fattats några slutgiltiga beslut ännu. Det verkar som att vi nu kan välja vilket hotell spelarna ska sitta i karantän i, men vi måste fortfarande leverera mat till dem till dörren och de får inte ta emot några besök. Jag vet inte om de nya förslagen är rätt lösning. I vårt fall handlar det om de brasilianska spelarna, Kostas Tsimikas och Sadio Mané. Det skulle innebära att de är borta i 10-12 dagar med landslaget och sedan är de borta från sin familj i ytterligare tio dagar när de sitter i karantän. Det är 22 dagar och två veckor senare är det nytt landslagsuppehåll, det låter inte som en bra lösning.

– Vad jag inte gillar är att det hela framstår som icke genomtänkt. Det känns lite som att regeringen inte riktigt förstår situationen.

– Vi tar hand om våra spelare när de är här, de är hemma, kommer till träning, åker hem igen. Om man gör som det är tänkt så läggs ansvaret på spelarna.

– Jag förväntar mig inte att regeringen ska vara helt och fullt insatta i Premier Leagues situation, men Premier League måste jobba hårt å spelarnas vägnar.

– Jag förstår inte hur Spanien, Frankrike och Tyskland inte tycker att situationen är lika illa. (De har inte samma rödlistade länder som England). Varför kan deras spelare komma tillbaka och spela direkt? Här måste man sitta tio dagar i karantän. Jag tycker inte det är okej att vi förflyttar ansvaret till spelarna "om du är beredd att göra det så får du åka, annars inte."

Det har tidigare rapporterats om att spelarna endast skulle behöva sitta i karantän i fem dagar vid inresa till England, men Klopp pratade om tio dagar, det ska dock påpekas att han sa att han inte var helt säker på exakt vad som gällde. 

Efter landslagsuppehållet väntar en Premier League-match mot Watford 16 oktober och därefter en Champions League-match mot Atletico Madrid 19 oktober. Brasilien spelar sin sista landskamp 15 oktober medan både Senegal (Mané) och Grekland (Tsimikas) spelar sista matchen 12 oktober.

Det lär komma mer information kring situationen framöver, men som det ser ut just nu är det Alisson, Fabinho, Mané och Tsimikas som riskerar att behöva sitta i karantän efter landslagsuppehållets slut.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer