Inga rättsliga åtgärder från UEFA

Bild till nyheten Inga rättsliga åtgärder från UEFA
UEFA har i ett pressmeddelande bekräftat att de inte kommer att vidta några rättsliga åtgärder mot de tre klubbar som fortsatt jobbar för att European Super League ska bli verklighet.

Liverpool var en av sex Premier League-klubbar som i våras meddelade sin intention att ansluta till en ny liga vid namn European Super League. Beskedet möttes av massiva protester från supportrar och inom loppet av 48 timmar backade klubben från sitt beslut.

Av samtliga inblandade klubbar är det endast Juventus, Barcelona och Real Madrid som inte backat ur projektet med Super League. Dessa tre har varit involverade i en juridisk process mot UEFA som handlar om huruvida UEFA kan bestraffa dessa klubbar eller inte, men nu har UEFA bekräftat att de inte kommer att ta detta vidare till rättegång.

De nio klubbar som snabbt tog avstånd från Super League-projektet snabbt straffades först med böter, men sedan tidigare har det straffet dragits tillbaka efter att en internationell domstol i Luxemburg beslutat att UEFA agerat felaktigt.

Att dra sig ur Super League verkar dock inte vara helt enkelt. Tidigare i veckan skrev The Guardian en artikel där de citerade en källa inom Liverpool som sa att klubben fortsatt har samma åsikt (önskan att lämna projektet) och att de jobbar med det rent juridiska i denna fråga just nu. 

Källa: Liverpool.no


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer