​Stortrivs på Estadio Do Dragão

Bild till nyheten ​Stortrivs på Estadio Do Dragão
Liverpools nästa utmaning i Champions League är en bortamatch mot Porto. De senaste mötena lagen emellan på Estadio Do Dragão har slutat i överlägsna segrar för The Reds.

Porto har under de senaste åren varit en återkommande motståndare för Liverpool i Champions League. Imorgon drabbar de samman för femte gången sedan 2018, men denna gång är det i gruppspelet istället för i utslagsrundorna.

Tisdagens match spelas på Estadio Do Dragão, en arena där Jürgen Klopps manskap trivts som fisken i vattnet på. På de två matcher de spelat där under Klopps ledarskap har de gjort nio mål och endast släppt in ett efter segrar med 5-0 och 4-1.

5-0-segern kom i februari 2018 och målskyttarna var, föga förvånande, Mohamed Salah, Roberto Firmino och Sadio Mané. Den sistnämnde slog till med ett hattrick. Returmötet den säsongen slutade 0-0 och Liverpool säkrade därmed avancemang till kvartsfinal.

Säsongen 2019/20 möttes lagen i kvartsfinal och återigen löste Liverpool avancemanget på ett mycket övertygande sätt. Matchen hemma på Anfield slutade 2-0 och bortamatchen blev återigen en målrik tillställning som slutade 4-1 till de röda efter mål av Salah, Firmino, Mané och Virgil van Dijk.

Liverpools lag har inte förändrats allt för mycket sedan dubbelmötet 2019. Jämför man elvorna i den senaste matchen mot Porto och lördagens match mot Brentford återfanns åtta spelare i bägge elvorna.

Liverpools startelva i 4-1-segern: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum, Milner, Salah, Mané, Origi

I Porto återfinns idag ex-röde Marko Grujic efter att han lämnat Liverpool permanent i somras. Sedan 2019 har den portugisiska klubben blivit av med erfarna spelare som Iker Casillas, Alex Telles, Moussa Marega och Hector Herrera.

Källa: Thisisanfield.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer