Solskjaer skyller uteblivna straffar på Klopp

Bild till nyheten Solskjaer skyller uteblivna straffar på Klopp
Ole Gunnar Solskjaer tror att Jürgen Klopps kommentarer från förra säsongen kan vara en anledning till att Manchester United inte får så många straffar.

När Manchester United och West Ham möttes i Premier League förra helgen var det flera straffsituationer i fokus där Cristiano Ronaldo var inblandad. När de båda lagen möttes igen i Ligacupen tidigare denna vecka tyckte Uniteds manager Solskjaer att hans lag blev rånade på straff än en gång.

När Solskjaer fick frågor om de uteblivna straffarna på sin presskonferens inför Uniteds match mot Aston Villa tycktes han skylla på Jürgen Klopp.

– Det var en viss manager som var bekymrad över att vi fick straffsparkar förra säsongen. Efter det har det blivit svårare att fatta beslut i vår riktning. Jag har sett en stor skillnad, sa Solskjaer.

Att det är just Klopp som Solskjaer pikar i sitt uttalande är uppenbart med tanke på tyskens kommentarer förra säsongen efter att Liverpool förlorat mot Southampton, i den matchen var Sadio Mané inblandad i en straffsituation utan att få domslutet med sig.

– Manchester United har fått fler straffar inom loppet av två år än vad mitt lag har fått på fem och ett halvt år, men vi har inget att skylla på för att vi förlorade, sa Klopp då.

Frilansjournalisten Andrew Beasley presenterade idag, efter Solskjaers kommentarer, siffror på antalet straffar som de båda lagen fått sedan Klopps kommentarer 4 januari 2021: United har fått fem straffar medan Liverpool fått två stycken.

Källa: Liverpool.no


32 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer