​– Jag trivs väldigt bra här

Bild till nyheten ​– Jag trivs väldigt bra här
Ibrahima Konate är mycket glad över att ha fått debutera i tävlingssammanhang för Liverpool och tackar sina lagkamrater för att han kunnat anpassa sig till sin nya omgivning så snabbt som han gjort.

– Jag trivs väldigt bra här

Ibrahima Konate är mycket glad över att ha fått debutera i tävlingssammanhang för Liverpool och tackar sina lagkamrater för att han kunnat anpassa sig till sin nya omgivning så snabbt som han gjort.

Ibrahima Konate fick debutera mot Crystal Palace förra helgen och startade även mot Norwich tidigare i veckan, i båda matcherna hjälpte han laget att hålla nollan.

– Jag har spelat två matcher nu och jag tycker att laget spelade väldigt bra. Supportrarna hjälpte oss också. Det här känns väldigt bra för mig och min familj, jag trivs väldigt bra här, säger mittbacken till Liverpoolfc.com.

– Jag tycker att jag har spelat bra, men det viktigaste är att laget presterat bra och att vi har vunnit. Jag tänker mer på det och om vi håller nollan eller inte än på min egna prestation.

I intervjun påpekar journalisten att Konate såg väldigt glad ut när han firade tillsammans med Naby Keita efter mittfältarens mål mot Crystal Palace.

– Haha, ja, såklart blir jag glad när en lagkamrat gör mål! Det känns som att jag själv gjort mål nästan. Om jag är nära den spelaren som gör mål så är det klart att jag firar tillsammans med honom. Det var en härlig stund och jag är glad för hans skull.

22-åringen känner ett stort stöd från sina lagkamrater.

– Varje spelare här har hjälpt mig sedan första dagen, de får mig att känna mig som hemma. Det är väldigt viktigt för en ny spelare som mig. Nu tror jag att alla kan se det på planen: jag trivs väldigt bra med samtliga spelare. Förhoppningsvis blir det bara bättre och bättre framöver.

– Jag har pratat lite mer med Sadio, Naby och Div Origi eftersom de pratar franska så det är lättare för mig att prata med dem. De har hjälpt mig mycket.

Han är ivrig på att upptäcka mer av sin nya hemstad.

– Självklart, jag kan inte bara sitta hemma. Jag är i en ny stad och jag måste lära känna den. Jag älskar staden. Jag har varit i centrum och sedan har jag inte så långt till vattnet med bil från där jag bor, det är väldigt vackert.

I den röda truppen finns mittbackar av högsta klass att lära av så som Virgil van Dijk, Joel Matip och Joe Gomez.

– Jag har lärt mig saker av Virg, Joe, Nat och Joel sedan första dagen jag kom hit. Jag spelar och tränar tillsammans med väldigt duktiga mittbackar. Jag kan dock lära av alla spelare i laget. Jag måste bli bättre varje dag och därför är det bra att lära av andra. Jag är omgiven av stora spelare här så jag kan verkligen lära mig nya saker.

Mot Crystal Palace sattes Konate på prov vid ett antal tillfällen och han fick verkligen känna på att ingen match i Premier League är någon lätt uppgift.

– Det visste jag redan innan jag kom hit eftersom jag tittat på några matcher och ibland har man sett jumbolaget vinna mot ettan. När man möter ett lag som Crystal Palace så vet de att de kan slå en, de bryr sig inte om vilket lag vi är. Det är det som är bra med Premier League, varje match är tuff.

– Matchen mot Brentford kommer också att bli tuff. Jag hoppas och tror att vi kan ta tre poäng mot dem också. Om vi försvarar och anfaller tillsammans så tror jag att vi har en chans att vinna. 


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer