Stiltje i kontraktsförhandlingarna

Bild till nyheten Stiltje i kontraktsförhandlingarna
Liverpool sägs vara villiga att förlänga Naby Keitas kontrakt, men spelaren själv ska inte känna någon stress över situationen.

Naby Keita har två år kvar på sitt kontrakt med Liverpool. Mittfältaren kom till klubben sommaren 2018 med stora förväntningar på sig efter fina prestationer i Bundesliga, men tiden på Merseyside har hämmats av återkommande skadeproblem. 

När Keita är skadefri har han visat prov på fina kvaliteter och är uppskattad av Jürgen Klopp och tränarstaben. Det ryktas nu om att Liverpool är beredda att visa sitt förtroende för spelaren genom att erbjuda honom ett nytt kontrakt. Skulle de inte få till en förlängning kommer de även att befinna sig i en svag förhandlingsposition på transfermarknaden då det nuvarande avtalet löper ut 2023.

Enligt den tyske journalisten Christian Falk är Keita dock inte helt säker på om han vill förlänga kontraktet.

– Det är sant att det har inletts förhandlingar med spelarens företrädare, Liverpool vill förlänga kontraktet med Keita, men han vill ha mer speltid. Om han inte blir en mer regelbunden del av startelvan snart så kommer det inte att ske några framsteg i förhandlingarna, säger Falk.

– Han har sitt kontrakt som sträcker sig till 2023 och är inte stressad över att det måste förlängas nu, han måste få några sportsliga argument för att göra det. 

Under sin Liverpoolkarriär har Keita gjort 82 framträdanden varav 51 av dessa är från start. 

Källa: Thisisanfield.com.


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer