​Rapport: Välförtjänt avancemang

Bild till nyheten ​Rapport: Välförtjänt avancemang
Ett kraftigt roterat Liverpoollag gjorde jobbet på Carrow Road och besegrade Norwich med 3-0. Även om det inte var en total överkörning rent spelmässigt var The Reds det klart bättre laget och tog sig välförtjänt vidare till nästa runda av Ligacupen.

Det dröjde inte länge innan Liverpool hade tagit ledningen - precis som samtliga mål mot Crystal Palace i helgen kom 1-0-målet på Carrow Road efter en hörna. Divock Origi nickade ned bollen till Takumi Minamino vid den bortre stolpen, japanen vände och sköt i en och samma rörelse och Norwich målnolla var spräckt. Målet kom i den fjärde matchminuten.

0-1:

Det var en jämn match efter målet med visst övertag för Liverpool, men båda lag slarvade en hel del i passningsspelet vilket ledde till svårigheter för bägge att skapa några längre anfall och farliga målchanser.

Några få minuter innan halvtid agerade Connor Bradley slarvigt i defensivt straffområde och orsakade en straff genom en tackling i ryggen på Giannoulis. Christos Tzolis klev fram från elva meter för hemmalaget - men Caoimhin Kelleher räddade! Joe Gomez stod för två blockeringar på straffreturen och Liverpool kunde gå till pausvila med en 1-0-ledning.

I paus valde Jürgen Klopp att genomföra ett byte så när den andra halvleken drog igång hade Naby Keita fått lämna plats för unge talangen Tyler Morton.

Precis som i den första halvleken slog Liverpool till med ett tidigt mål. Minamino spelade ned bollen mot kortlinjen på vänsterkanten till Kostas Tsimikas som chippade in ett inlägg till Divock Origi som säkert placerade in 2-0 med en nick mot den bortre stolpen.

0-2:

Efter att Liverpool utökat sin ledning till två mål gick luften ur Norwich något vilket gav The Reds en relativt lugn resa mot segern i den andra halvleken. Med tio minuter kvar gjorde Takumi Minamino sitt andra mål för kvällen när han löpte in i straffområdet, tog med sig bollen efter en touch av Oxlade-Chamberlain, och lirkade in den bakom Gunn i Norwich-målet.

0-3:

Det hände inte så mycket mer under slutminuterna och Liverpool kunde räkna in en seger med tre mål mot noll och avancemang till nästa runda när domaren blåste av matchen.

Ligacupen, tredje rundan

Norwich - Liverpool: 0-3 (0-1)

Målen: 0-1: (4) Minamino (Origi), 0-2: (50) Origi (Tsimikas), 0-3: (80) Minamino (Oxlade-Chamberlain)

Domare: Darren England

Publik: 26 353

Skott: 12-17

Skott på mål: 5-3

Bollinnehav: 46%-54%

Passningar: 466-514

Passningsprecision: 83%-84%