Thiago missar minst två matcher

Bild till nyheten Thiago missar minst två matcher
Assisterande tränaren Pep Lijnders har kommit med en skadeuppdatering där han bekräftade att Thiago inte är tillgänglig för spel denna vecka. Roberto Firmino kan dock bli aktuell till helgens match mot Brentford.

Thiago Alcantara tvingades kliva av planen på grund av skada i 3-0-segern mot Crystal Palace. Pep Lijnders berättar i en intervju med Liverpoolfc.com hur mittfältarens status är just nu.

– För Thiago är det, som managern sa efter matchen, en vadskada. Jag kan inte säga exakt hur länge han blir borta men han kommer definitivt inte spela imorgon och inte till helgen. 

Det innebär att den spanske mittfältaren missar matcherna mot Norwich i Ligacupen och bortamatchen mot Brentford i Premier League som spelas på lördag.

– Nu måste vi vänta på att vi får resultaten från röntgen så att vi kan göra en fullständig bedömning, säger Lijnders.

Ligacupmatchen mot Norwich kommer för tidigt även för Trent Alexander-Arnold, sommissade matchen mot Palace på grund av sjukdom, Roberto Firmino och Neco Williams.

– När det gäller Trent så tog han sitt ansvar och pratade med lagläkaren. Det var inte lätt eftersom dessa spelare verkligen gör allt för att få spela även om de känner sig lite sjuka, men han tog sitt ansvar. Trent har inte Covid så han bör vara redo inom några dagar, men Norwich kommer för tidigt.

– Sedan har vi Bobby. Han kommer att vara med på vissa delar av lagträningen idag men är inte aktuell för spel imorgon. Han har fina framsteg, Neco likaså men även han missar morgondagens match. 

På presskonferensen sa Lijnders att förhoppningen är att Firmino ska vara redo inför de kommande matcherna så det finns kanske en chans att han är med i truppen till helgen.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer