​– En av de svåraste 3-0-segrarna någonsin

Bild till nyheten ​– En av de svåraste 3-0-segrarna någonsin
Jürgen Klopp tycker att resultatet i segern mot Crystal Palace inte riktigt speglar hur hårt spelarna fick kämpa för de tre poängen.

– En av de svåraste 3-0-segrarna någonsin

Jürgen Klopp tycker att resultatet i segern mot Crystal Palace inte riktigt speglar hur hårt spelarna fick kämpa för de tre poängen.

Liverpool vann tillslut med 3-0 hemma mot Crystal Palace, men det var ingen total överkörning rent spelmässigt och Palace hade sina chanser att komma in i matchen igen, särskilt vid ställningen 1-0.

På sin presskonferens efter matchen pratade Jürgen Klopp om följande ämnen:

Om Salahs mål påminde honom om att han är en av världens bästa anfallare:

– Nej, vi var inte här idag för att skicka några budskap till alla andra världen över. Vi var här för att kämpa mot ett riktigt starkt Crystal Palace-lag, det var en tuff match.

– Vi kunde ha gjort mål i andra situationer men vi gjorde det inte så då behövde vi våra fasta situationer. Att Mo gjorde mål bör inte komma som någon stor överraskning. Sadio gjorde mål för nionde gången i rad mot Crystal Palace, vilket är exceptionellt. Naby Keita gjorde de finaste av de tre målen, allt detta är viktigt för oss.

– Jag sa till grabbarna efter matchen att detta var en av de svåraste 3-0-segrarna jag någonsin sett. Vi behövde verkligen ge allt. Så jag är väldigt nöjd, väldigt nöjd. När man vinner är man ofta briljant eller bra, idag var vi bra. Vi accepterade att Crystal Palace var här för att ge oss en rejäl fight och därför är jag glad över resultatet och insatsen.

Om Manés insatser sedan han kom till klubben 2016:

– Folk glömmer bort det men utöver dessa 100 mål har han jobbat så otroligt hård, han har försvarat på kanten, pressat högt, skapat målchanser, bidragit till mål och så vidare. De 100 målen är egentligen bara en av många viktiga siffror. Jag är glad att han kunde nå upp dit idag.

– Det är en stor prestation. I klubbens fina historia är det endast 18 spelare som har gjort 100 mål, det säger mycket. Jag är väldigt glad över att ha jobbat med Sadio i fem år, han är en fantastisk spelare.

Om truppbredden:

– Vi behövde göra byten igen, det var uppenbart. Imorse kände sig Trent inte helt hundra. Vi hade planerat att starta honom men Millie gjorde ett fantastiskt jobb och jag är ganska säker på att han gillade den här matchen. Plötsligt hade vi en backlinje som aldrig hade spelat tillsammans.

– Jag tror också att vårt mittfält endast hade spelat tillsammans en gång tidigare. Fronttrion känner varandra väl.

– Vi gjorde det riktigt bra, men det var precis det som krävdes, det är bara att se hur intensiv matchen var. Vi fick betala för den intensiteten, vi var inte lika skarpa i andra halvlek. Crystal Palace växlade upp och bytte in fler offensiva spelare och spelade in bollar bakom våra ytterbackar så vi fick lov att löpa mycket.

– Vi försvarade oss mot det bra, vi hade lite tur och så hade vi Ali. Det enda som överskuggar segern något är Thiago, men jag hoppas att det är allvarligt.

Om Ibrahima Konate:

– Jag tror att vi alla såg vilken potential han besitter - otroligt. Fysiken, tekniken, spelförståelsen, allt finns där.

– Idag ställdes han mot spelare som Zaha, Benteke, Edouard, Ayew och sattes på prov. Att spela sin första match i en helt nykomponerad backlinje är inte optimalt, men tillsammans med Virg och Millie gjorde han det bra. Kostas spelade bra också.

– Vi kommer att få se mycket mer av honom framöver.

Källa: Liverpoolfc.com


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer